Spora yeni başlayan birisi neler yapmalı?

Yerinde olsam Güray's Hypertrophy antrenmanını uygulardım. 4 set olan hareketleri 3 set yapardım ve 8-12 hafta devam ederdim. Başarılar dilerim dostum.

bu programdaki göğüs antrenmanı kısmında şınav yerine bench press yapın. Sırtta hyperextension yerine dumbell row yapın ve omuz antrenmanına da extra shrug hareketini ekleyin.

Sabahları kahvaltı yapmazsam çok bitkin oluyorum, zaten kahvaltıda çok bir şey yemiyorum. 2 yumurta, 3-4 dilim peynir, domates ve çay. Yine de spordan sonra mı kahvaltı yapmalıyım? Kahvaltı yapmayacaksam meyve yerim belki o biraz bitkinliğimi alır.

Kahvaltı yapma deme sebebim ilk öğünü ne kadar ertelersen gün sonunda yiyeceğin öğündeki yemek miktarı o kadar artar. O payı akşam yemek daha tatmin edici oluyor.

İstiyorsan tabii ki kahvaltı yapabilirsin hiçbir sıkıntı yok. Ben gün içinde aktif olabildiğim için kahvaltıyı atlıyorum, antrenmandan sonra da büyük bir öğün yapıp yatıyorum. Olay, diyetini ve sporunu, keyfine ve hayatına göre ayarlamak. Zaten bir süre sonra en sürdürülebilir hale sokacaksın.

Şunu da ekleyeyim, hiçbir şeyi en optimal hale getirmeye çalışma. Sürdürülebilirlik her zaman optimal için uğraşmaktan iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…