Spora yeni başlayan birisi neler yapmalı?

Yerinde olsam Güray's Hypertrophy antrenmanını uygulardım. 4 set olan hareketleri 3 set yapardım ve 8-12 hafta devam ederdim. Başarılar dilerim dostum.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Bende görevlinin verdiği antremanda bir gariplik ve saçmalık olduğunun farkındaydım. Zaten gittiğim salon butik bir yer. Öyle çok ilgilenmediler. Ben anlık gaza gelip hızlı bir şekilde üye oldum. Keşke üye olmadan önce biraz daha bekleseydim, araştırsaydım. Bu yüzden burada konu açıp sorma gereği duydum. Tavsiyeler üzerine Başlangıç Seviyesi Fitness Programı (1.Ay) ÜCRETSİZ - FitnessAktif düzenli olarak şuradaki programı uygulayacağım. Başka tavsiyeniz varsa da açığım.
bu programdaki göğüs antrenmanı kısmında şınav yerine bench press yapın. Sırtta hyperextension yerine dumbell row yapın ve omuz antrenmanına da extra shrug hareketini ekleyin.

Ağırlık antrenmanı yapmamanı söyleyen kimse ondan uzak dur. Hem ağırlık antrenmanları hem de düşük yoğunlukta cardio yapman gerek. Cardio için antrenman sonrası eğimli yürüyüş yapabilirsin. Sabahları kahvaltı yapma, yemeği spor sonrasına sakla. Gün içinde aktif ol ve günlük cardio dışı 10k adım atmaya özen göster. Kilon başına 2-2.5 gram protein al, sakın altına düşme. (100 kilo biri için 200-250 gram protein gibi). Aynı zamanda yağ alımını kilo başına 1 gramın altında tut. Günlük kalori ihtiyacını herhangi bir kalori hesaplayıcıdan bakabilirsin. Sakın çok az kalori alma, hızlı kilo vermen seni çok güçsüzleştirecek, halsiz yapacak ve deri sarkmalarına yol açacak. Haftada 1 kilo vermen yeterli. Sakince ilerle, acelen yok.

Spora yeni başladığın için kilo verirken kas yapabilme ihtimalin yüksek ki bu inanılmaz değerli bir şey. Compound hareketlere özen göster (Bench press, barbell row gibi). Haftadan haftaya ağırlık artırmaya ya da en azından aynı tutmaya çalış.

Yıllar boyu onlarca insanla çalıştım ve istisnasız herkeste işe yarayan şeyler bunlar. Eğer detaylı yardım istersen tekrar ulaşabilirsin bana.
Sabahları kahvaltı yapmazsam çok bitkin oluyorum, zaten kahvaltıda çok bir şey yemiyorum. 2 yumurta, 3-4 dilim peynir, domates ve çay. Yine de spordan sonra mı kahvaltı yapmalıyım? Kahvaltı yapmayacaksam meyve yerim belki o biraz bitkinliğimi alır.

Kahvaltı yapma deme sebebim ilk öğünü ne kadar ertelersen gün sonunda yiyeceğin öğündeki yemek miktarı o kadar artar. O payı akşam yemek daha tatmin edici oluyor.

İstiyorsan tabii ki kahvaltı yapabilirsin hiçbir sıkıntı yok. Ben gün içinde aktif olabildiğim için kahvaltıyı atlıyorum, antrenmandan sonra da büyük bir öğün yapıp yatıyorum. Olay, diyetini ve sporunu, keyfine ve hayatına göre ayarlamak. Zaten bir süre sonra en sürdürülebilir hale sokacaksın.

Şunu da ekleyeyim, hiçbir şeyi en optimal hale getirmeye çalışma. Sürdürülebilirlik her zaman optimal için uğraşmaktan iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı