Ağırlık antrenmanı yapmamanı söyleyen kimse ondan uzak dur. Hem ağırlık antrenmanları hem de düşük yoğunlukta cardio yapman gerek. Cardio için antrenman sonrası eğimli yürüyüş yapabilirsin. Sabahları kahvaltı yapma, yemeği spor sonrasına sakla. Gün içinde aktif ol ve günlük cardio dışı 10k adım atmaya özen göster. Kilon başına 2-2.5 gram protein al, sakın altına düşme. (100 kilo biri için 200-250 gram protein gibi). Aynı zamanda yağ alımını kilo başına 1 gramın altında tut. Günlük kalori ihtiyacını herhangi bir kalori hesaplayıcıdan bakabilirsin. Sakın çok az kalori alma, hızlı kilo vermen seni çok güçsüzleştirecek, halsiz yapacak ve deri sarkmalarına yol açacak. Haftada 1 kilo vermen yeterli. Sakince ilerle, acelen yok.
Spora yeni başladığın için kilo verirken kas yapabilme ihtimalin yüksek ki bu inanılmaz değerli bir şey. Compound hareketlere özen göster (Bench press, barbell row gibi). Haftadan haftaya ağırlık artırmaya ya da en azından aynı tutmaya çalış.
Yıllar boyu onlarca insanla çalıştım ve istisnasız herkeste işe yarayan şeyler bunlar. Eğer detaylı yardım istersen tekrar ulaşabilirsin bana.