Spora yeni başlayan kilolu biri için öneriler

Panik atak problemini uzun yıllar sonra bastırdığım için kalp konusunda sürekli temkinliyim ama yine de uyarın için teşekkür ederim.

Diyetisyen konusunda ihtiyacım olan bir durum değil çünkü uzun süre Diyetetik ve Beslenme eğitimi aldım, kendi beslenme programımı çıkartabiliyorum ki kilo problemim tamamen kendi yaşam tarzımla alakalıydı. 20 yaşına kadar 60 Kg, 20-25 yaş arası 105 Kg görmüş bir insanım. Bozduğum yaşam tarzımı, düzene sokmaya çalışıyorum fakat bilgi eksikliğim spor konusunda olduğu için yanlış bir şey yapıp kas kaybı da yaşamak istemiyorum bilinçsiz kilo kaybıyla.

Kendi programımı çıkartma konusunda tavsiyenizi dikkate alacağım, biraz araştırma yapıp bir program hazırlamaya çalışacağım. Teşekkür ederim.

Diyetisyen durumu anlattığım gibi o konuda problemim yok, hafif tempoyla beraber kendime bir program hazırlamaya çalışacağım. Hem geçen sürede vücut hamlığını bir nebze atmış olacaktır sanırım.

Esasen alkolü bıraktım sayılır, son 6 aydır belki 6 defa. Ondan önceki 4-5 yıllık süreçte fazla kullandım. Sigara konusunda ise maalesef o kadar irade sahibi değilim. Bir çok kez bırakmayı denedim ama başarılı olamadım. Onun içinde bu hafta içerisinde Sigara bırakma polikliniğine başvurmayı düşünüyorum, ilaç tedavisini deneyeceğim. Umarım faydası olur bu konuda.

Evet 10'ar dakika bisiklet, koşu bandı ondan sonrada tüm vücut basit bir program verdi. Çok zorlamadan devam edip vücudu ısındırıp geçen sürede araştırarak program çıkarmak sanırım doğru olan olacak. Kardiyo ve ağırlık günlerini verdiği gibi bir değil, ayrı ayrı günlerde kardiyo+esneme, ağırlık gibi yapmak daha faydalı olacak sanırım. Ne dersiniz?

Hocam ben 27 yaşındayım 8 sene sigara içtim 2 gün sonra 4 ay olacak bırakalı o kadar sene içtiğime yanıyorum, ,inanın zor bir şey değil. Neyse ki erken yaşta bıraktık vücudumuz yorulmadı.

Sen şimdi sadece hocanın sana verdiği programı yap. Ben 8 aydır yapıyorum spor, ilk başlarda bende öyle yaptım daha sonra ise split programa geçtim yani bölgesel, çift adele vs gibi. Bir de benden sana öneri eğer çok yorgun hissetmiyorsan kendini spor salonunda fazla oyalanma. Spor salonunda en fazla 1:30 saat kal, Setler arasında en fazla bir dakika dinlen. Başka bölgeye geçince de 1-2 dk dinlenmeni öneririm. Ayrıca dediğin gibi yapma bence, ilk başlarda zor gelebilir ama acele etmeden yavaş yavaş yap. Şunu da söyliyim kardiyo en iyi ağırlık antrenman'ından sonra olur, isterseniz araştırabilirsiniz. Ama siz şu aralar önce yapın.

Tavsiyeler için teşekkür ederim, dikkate alacağım dediklerinizi.

Ayrıca yanlış yapmamak için mecbur yavaş yapıyorum, nefes ve vücut doğru pozisyonda olsun diye.

Herkes kafasına göre Allah ne verdiyse yazmış, yok kas erimeleri, spor öncesi sonrası kardiyo falan Spordaki hocanla konuşup boy/kilo/yaş/yağ oranı vb. Ölçümlere göre kişisel program çıkarttır ve uygula. Burada kimse spor antrenörü değil, diyorsun ki çok ilgilenmezler fakat işleri bu, 2 dumbell seti 2 bench seti 4 5 koşu bandı atarak yapılmıyor bu iş 50 lira fazla ver gerekirse iyi yere git kesinlikle değecektir

Valla kardeşim ben araştırarak konuştum ve bilgim de var evet hoca değilim, ama bu dediklerimin hepsini spor hocalarından öğrendim. Ben zaten arkadaşa hemen şunu yap, şunu uygula demedim. Kardiyo, ağırlık antrenman'ından sonra yapılır evet, yani sallama konuşmuyorum. Elinizin altında internet var biraz zaman ayırın, araştırın anlarsınız demek istediğimi. Birkaç link bırakıcam sana umarım okursun ve izlersin. Senin de araştırmanı öneririm. Hadi kolay gelsin.

Önce Ağırlık Mı Kardiyo Mu?

Ağırlık Antrenmanı vs Kardiyo - AĞIRSAĞLAM

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim araştırma yapmama gerek yok dostum, haksız değilsin fakat bu sporda hiçbir zaman tekdüze ve ezbere bir düzen ve çalışma şekli yoktur, ihtiyaca göre program ve düzen belirlersin onu uygularsın, arkadaşın dediğine göre kilo vermek üzerine bir program oluşturuşmalı, fazla kilolu kişilere çoğunlukla haftada 2 3 gün sadece kardiyo günü, kalan 2 3 günde ağırlık yapılabilir illa ki aynı gün içerisinde hem ağırlık hem kardiyo yapmaya gerek yok.Ancak, ne zaman kişi fazla kilolarından kurtulur ve de kas yapma üzerine yoğunlaşırsa ve her bölge için ayrı gün çalışırsa kardiyoya vakit kalmayacağından ağırlık sonrası 30 dakika veya daha fazla kardiyo yapılabilir. Bunlar benim tecrübelerimle birlikte şahsi düşüncelerim. en iyisini deneyimli antrenör bilir bize laf düşmez.

Yaşadığım bölge de bahsettiğiniz gibi bir salon maalesef ki yok. Bu yüzden göbek bağımı kendim kesmek durumundayım. Ama dediklerini kesinlikle dikkate alacağım.

Profesyonel yardım almak için bence uzmanından tavsiye almalısın. ptfaces.com üzerinden çeşitli dallarda uzman eğitmenleri bulabilirsin. Bir göz atmanı tavsiye ederim. Spor yaptığım zamanlarda fikir almak için çeşitli yerlere sorar, forumlardan filan öğrenmeye çalışırdım. Fakat her yerden ayrı tavsiyeler geliyordu senin için bu doğru şu doğru diye. Bu alan kişiye özel olduğu için, kişiye özel beslenme ve çalışma programı gerekli. En yüksek verimi almak ve motivasyonun kırılmaması için uzmanla çalışmak ve ondan fikir almak en iyisi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…