Sporcu lisansı ile açık liseye geçiş mümkün mü?

Ertuğrul Akış

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 2.dönemde açığa geçmeyi düşünüyorum. Genelgede bulunan "millî sporcular dışında bireysel veya takım sporlarında en az üç yıl faal lisanslı olarak yarışmalara katılan sporcular ve Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ile sporcu eğitim merkezlerine kayıtlı olanlar" maddesine göre geçebilirim gibi duruyor. 2019 yılında sporcu lisansı aldım ve hala aktif olarak devam ediyor fakat tam emin olmamakla birlikte 2 senedir resmi yarışmalara katılıyorum. Yine de geçebilir miyim?

Şu an milli sporcu statüsünde misiniz? Eğer milli sporcu statüsündeyseniz bu şarta göre açık liseye geçiş yapabilirsiniz:

14) Bakanlıkça mazereti uygun görülen,
Ayrıca, Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 41 inci Maddesi 2'nci fıkrasının (a)bendinde yer verilen “Bakanlıkça mazereti uygun görülen” ibaresi kapsamında;
f) Millî sporcular dışında bireysel veya takım sporlarında en az üç yıl faal lisanslı olarak yarışmalara katılan sporcular ve Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ile sporcu eğitim merkezlerine kayıtlı olanlar,

Şu an milli sporcu statüsünde misiniz? Eğer milli sporcu statüsündeyseniz bu şarta göre açık liseye geçiş yapabilirsiniz:
f) Millî sporcular dışında bireysel veya takım sporlarında en az üç yıl faal lisanslı olarak yarışmalara katılan sporcular ve Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ile sporcu eğitim merkezlerine kayıtlı olanlar,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı