Sporda 1. ay nasıl geçirilmeli?

Pazartesi/sali perşembe/cuma olmaz :) 1 gün ara koyacaksın full body yapıyorsan.
Ben oradaki hocama sorduğumda bu düzen iyi demişti. Ve benim çoğu arkadaşım 5 gün gidiyor full body yapanlar. O zaman pazartesi/salı perşembe ve cumartesi yapayım olur mu?
Ful Body 3 gün yeter bence hele yeni başladıysan şu an gelişmekten çok kaslarını hazırlıyorsun şöyle 1 ay sonra falan başlar gelişme. (Tuna Tavus olmayacaksın tabii.)
Benim çoğu arkadaşım 5 gün yapıyordu bende yabancı forumlara baktım 4 iyidir dedi çoğu yabancı bende 4 gidiyordum bu yüzden. Tuna Tavus olmam tabii ama yani plaj vücudu yapsam benim için yeterli yani o fizik yeterli benim için.
Hem yanlış bir tavsiye olmuş, hem de yetersiz.
Arkadaşın yaptığı set sayısını bilmeden veya bunu 2'ye 3'e falan çekmeyi önermeden böyle bir tavsiye çok havada kalır. Gidip 4-5 set tükeniş yaparsa kaslar toparlanamaz, ağırlıkları, tekrarları artmak yerine düşer. Özellikle fullbody'de tukenişe gidilmez. 2 günde bir kaslar uyarılıyor tükenişe gidilirse hayatta toparlanamaz 2 günde. Ben de FB yapıyorum. Sırttan 2 hareket, bacaktan 3 hareket kalan hepsi 1'er hareket, 1'er set. Tükenişe 1 tekrar kala bırakıyorum. Tükenişe gitmek iyi bir şey değil. Onun yerine cepte 1 tekrar bırakılmalı. Hem kas gelişimi tükenişle aynı, hem bitkinlik ve kas hasarı daha az.

Her seti tükenişe kadar yapma. sadece 1 tekrar daha yapabileceğin noktada bırak. nedenini ve kaynağı belirttim üstte.
Ben 3 set 12 tekrar yapıyorum ve genelde ilk setleri normalin bir tık üstünde 20 yapıyorsam 25te yani 2. ve 3. set 20 de yapıyorum 3. sette tükenişe gidiyorum ama abartmıyorum yani 8de zorlanıyorum 12ye kadar devam ediyorum 13 çıkmıyor. Diğer aletleri yaparken bunda sorun yaşamadım yani birisini fazla yapınca diğerinde düşme gibi bir şey yaşamadım. Tamam teşekkür ederim o kaynağa bakacağım. Peki ben spor salonundaki hocayla konuşayım onun dediklerini yapayım. Protein tozuda aldım bugün ve 6. haftamda başlamayı düşünüyorum ve gidişat iyiyse 9. hafta kreatine başlamayı düşünüyorum evimde var yarım kalan onu kullanırım. Hata yok demi planımda?

Yani birisini fazla yapınca diğerinde düşme gibi bir şey yaşamadım.

O dediğim her set tükenişe gitmede geçerli.

Peki ben spor salonundaki hocayla konuşayım onun dediklerini yapayım?

Salon PT'leri genelde güncel bilimden bihaber oluyor, çoğu bilgisiz yani sana verdiği tavsiyeleri falan burada da paylaş yanlış bir şey demiş mi yardımcı oluruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı