Nefes çok önemli. Önemini yazmakla olmaz. Nefesinizi tutarak ya da alışveriş sekansını önemsemeden şınav çekin. Arnold'da olsanız, jay Cutler'da olsanız en baba 20-25 tane çeker tükenirsiniz. Ama nefes alışveriş sekansını doğru yapar, doğru pozisyonda şınav çekerseniz 50-60 tane tek başlangıçta set olmadan çekersiniz. Kalp ağrınız aslında doğru nefes alamadığınız yüzünden.
Benim babam 20 senedir bodybuilding yapar. Yaşı oldu 48 daha eskidi ancak bana eşlik edip hocalık yapar. Eğer harekete başladığımda kaç kilo başlarsam başlayayım fark etmez, nefesi yanlış yaparsam sertçe uyarır ve hareketi iptal edip baştan başlattırır. Yani nefesi bayağı önemser babam. Bana da ondan geçti sanırım. Nefes çok önemli hocam.
Benim babam 20 senedir bodybuilding yapar. Yaşı oldu 48 daha eskidi ancak bana eşlik edip hocalık yapar. Eğer harekete başladığımda kaç kilo başlarsam başlayayım fark etmez, nefesi yanlış yaparsam sertçe uyarır ve hareketi iptal edip baştan başlattırır. Yani nefesi bayağı önemser babam. Bana da ondan geçti sanırım. Nefes çok önemli hocam.
O zaman yarin yukarida @emircanunlts hocamin dedigi sekilde ayarlayayim nefesi, sikinti cikarsa doktora goruneyim. Bir de belki biraz sacma bir soru ama, bilginiz var mi ciddi bir sorun mudur? Yani eger nefesten degilse.
Hayır normal değil nefes almanın güçleştiği yerler olabilir ancak kalbine ağrı giriyorsa bir sıkıntı olabilir. Bir doktora görün spora gittiğinde yaşadıklarını belirt kontrol et kendini.
O zaman yarin yukarida @emircanunlts hocamin dedigi sekilde ayarlayayim nefesi, sıkıntı cikarsa doktora goruneyim. Bir de belki biraz saçma bir soru ama, bilginiz var mi ciddi bir sorun mudur? Yani eger nefesten degilse.
Hayır normal değil nefes almanın güçleştiği yerler olabilir ancak kalbine ağrı giriyorsa bir sıkıntı olabilir. Bir doktora görün spora gittiğinde yaşadıklarını belirt kontrol et kendini.