Sporda hızlı gelişim için ne yapılmalı?

KerbeX

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus RTX 2060
AMD Ryzen 5 3600
Meslek
Öğrenci
Merhaba boyum 191 kilom 70 civarları, boyuma göre zayıf biriyim spora 2 haftadır gidiyorum. Hem kilo almak hem de kaslı bir vücudum olmasını istiyorum. Şu an pek bir değişim göremedim göğsümde, göğsümü hissetmiyorum ve aşırı zorlanıyorum en kolay kilolarda bile, nasıl bir yol izlemeliyim?

Zorlanman çok normal. Zamanla olacak her şey. Hızlı gelişme süreci diye bir sistem yoktur. Nizami ve disiplinli spor yapma diye bir şey var. Beslenmeni düzgün yiyip (Protein,karbonhidrat,yağ vb) zamanla kaslanacaksın. Bunun içinde emek ve zaman gerekli. Ekstra mucizevi bir şey yok açıkcası. 4 yıldır gidiyorum,baya yol ilerledim ilk zamanlara göre. Kas inşaa edebilmek ciddi zaman alır zaten.
İlk etapta 2.5 kilo bile ağır gelebilir,gayet normal. Temiz beslenip,az az yiyip. Sık sık öğün tüketmen gerek.
Günlük protein,karbonhidrat,yağ alımını tamamlaman gerekiyor her gün.

Ben gogsumu spora basladiktan 4 ay sonra efektif bir sekilde hissedebilmistim. Vucudunuzun adapte olmasi icin sure taniyin. 2 hafta da cok buyuk bir degisim bekleyemezsiniz. Naturel olarak yaptiginizda malesef oldukca zaman alan bir mevzu. Kilo olmak icin gunluk almaniz gereken kalori miktarini BU websitesi uzerinden gerekli degerleri girerek hesaplayin ve gunluk olarak bu degerleri takip edin.

hocam ağırlığı artırın ama abartmayın çok fazla ağırlık ciddi sağlık sırunlarına yol açabilir

hocam ağırlığı artırın ama abartmayın çok fazla ağırlık ciddi sağlık sırunlarına yol açabilir
Arkadas henuz agirlik arttirabilecek adaptasyona bile sahip degil. Once tum hareketlerin dogru ve nizami yapilisini ogrenmeli. Ne zaman ki calistigi kasi adam akilli hissedebilirse o zaman duzenli olarak agirlik arttirmali. Aksi taktirde kendini sakatlamak ve vucut posturunu bozmaktan baska bisey yapmayacaktir.

haklısınız hocam 2 hafta oldu demiş o kısmı görmemişim ağırlık artırması için en az 1 ay gitmeli

+ Ağırlık sadece aksesuardır. Zamanla otomatik artar güçlendikçe. Mesele kasları gerdirip,parçalamaktır. Çok ciddi kilolara girip,kaldıran ve sakatlanan arkadaşlarım var benim. 100 kilo kaldırıp,düzeni bozacağına. 20 kaldırıp,hissetmen çok daha yararlıdır.

Ben bu duruma katilmiyorum sahsen.

Progessive Overload dedigimiz agirligi duzenli araliklarla arttirma teknigi arastirmalarda en cok etkiye sahip olmus tekniktir. Ornek vermek gerekirse pazartesi gunu bench press'de 30kg kaldiriyorsa bir sonraki hafta bunu en azindan bir miktar arttirabilmeli ki (Agirlik arttiginda tekrar sayisi genelde 5'in altina dustugunde arttirmak onerilmiyor.) kas buna da adapte olabilsin. Eger artmiyorsa biyerlerde hata yapiyor demektir, belki hareketin tutarliliginda (cheating) belki de tekrar sayisinda..

Şaka mısın kanka her hafta gittiğin de ağırlık arttırabileceğine inanıyor musun? Belli bir kilodan sonra arttırmak çok yavaşlıyor.

Her hafta ağırlık artması imkansıza yakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…