Sporda kusmak normal mi?

Vücut o strese alışık olmadığı için böyle şeyler yaşanabilir. Aç karna gitmişsiniz üstelik. Hareketleri yaparken nefes alıp verişinizi düzenleyemezseniz de mideniz bulanabilir. Aç karna gitmeyin, yeni yemişken gitmeyin, form ve nefes düzenine önem verin.

Bence yeni başlayan adamın pre workout alması da mantıksız bu arada, belirtmiş olayım.

Normal, vucudunu zorlarsan boyle seyler olabilir. Tabii uzman degilim ama benim de midem agzima geliyordu baslarken. Kilo vermeye calisiyordum cok az yemek ve bol kardiyo ile.

Egzersiz sırasında vücutta laktik asit birikir, bu mide bulantısı ve kusma yapabilir ama aç karna spora bence gitmeyin ve gymde yeni iseniz çok agır çalışmayın ilk ay.

İlk günümde benzer bir tecrübe yaşadım. Gün içinde hiç yemek yemeden gitmiştim salona, kusabilecek durumda olsam kusardım muhtemelen. Biraz şeker alımı yapınca vücuda kendime geldim. Vücut strese alışık olmadığı için tepki veriyor. Ben bayağı suyunu çıkartmıştım ilk gün antrenmanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam vücut her şeye alışır ancak zaman alır. Ben örnek vereyim servis gibi araçlarda midem bulanıyordu lise 1. sınıf boyunca servisle gittim ve ilk 1 hafta kötüydüm ayağa bile kalkamadım düşünsenize 1 saat servistesiniz. Sonra yavaş yavaş alıştım ve o tip araçlarda mide bulanmam artık yok. Yani vücut yeni birşeyde zorlanabilir tepkime gösterebilir ancak zamanla alışır. Aç karnına gitmeyin ve hemen ağır supplement almayın. Kafein alın sabah1 bardak kahve olabilir, hani 200 mg kafein hapları var o olabilir, enerji içeceği olabilir yavaş yavaş alışırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı