Sporda nasıl gelişme kaydedilir?

NikooBellic

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba forum ahalisi.

Ben fitnessa yazıldım ama bilgim sıfır. Yani ne aletlerin isimlerini biliyorum ne de ne yapacağımı bu konularda hiçbir fikrim yok. Yani elimize bir antrenman programı veriyorlar onu mu uyguluyoruz nasıl yürüyor bu işler anlatabilir misiniz? Hayatım boyu hiç fitnessa gitmedim onu da belirtmiş olayım yani zayıf birisiyim.

Merhaba forum ahalisi.

Ben fitnessa yazıldım ama bilgim sıfır. Yani ne aletlerin isimlerini biliyorum ne de ne yapacağımı bu konularda hiçbir fikrim yok. Yani elimize bir antrenman programı veriyorlar onu mu uyguluyoruz nasıl yürüyor bu işler anlatabilir misiniz? Hayatım boyu hiç fitnessa gitmedim onu da belirtmiş olayım yani zayıf birisiyim.
Max gelişim için günlük protein ihtiyacını karşılaman lazım bunun içinde kilonun 1.6 katını alıp o kadar g protein yemen lazım. Antrenmana gelirsek, setlerinde tükenişe kadar veya tükenişe yakın bir şekilde 5-15 tekrar aralığında çalışman lazım eğer ki amacın kas gelişimi ise.
Kas gruplarının çoğunluğu yeterli protein aldığında ve tükenişe kadar çalıştığında kendilerini yaklaşık 2 gün içerisinde tamir ederler bu yüzden haftada aynı kas grubunu 2 kez çalıştırman yeterli olacaktır. Kas grubu başına haftalık 10-16 set idealdir. 20+ set'e çıkarsan ve tükenişe giden biriysen kasların kendini tamir edemez ve gelişimin yavaşlar. Hatta bunu ileriki yıllarda devam ettirirsen gelişimin durur. En basit şekilde böyle açıklanabilir.

Hareketleri düzgün ve yavaş bir şekilde uygulamaya dikkat et. Ağırlığı savurma, momentum kullanma, kaldıramayacağın ağırlığın altına girme ki sakatlanma. Sonra boş yere oranı buranı sakatlarsın sakatlığın şiddetine göre de tedavi arayıp durursun.

Max gelişim için günlük protein ihtiyacını karşılaman lazım bunun içinde kilonun 1.6 katını alıp o kadar g protein yemen lazım. Antrenmana gelirsek, setlerinde tükenişe kadar veya tükenişe yakın bir şekilde 5-15 tekrar aralığında çalışman lazım eğer ki amacın kas gelişimi ise.
Kas gruplarının çoğunluğu yeterli protein aldığında ve tükenişe kadar çalıştığında kendilerini yaklaşık 2 gün içerisinde tamir ederler bu yüzden haftada aynı kas grubunu 2 kez çalıştırman yeterli olacaktır. Kas grubu başına haftalık 10-16 set idealdir. 20+ Set'e çıkarsan ve tükenişe giden biriysen kasların kendini tamir edemez ve gelişimin yavaşlar. Hatta bunu ileriki yıllarda devam ettirirsen gelişimin durur. En basit şekilde böyle açıklanabilir.

Hareketleri düzgün ve yavaş bir şekilde uygulamaya dikkat et. Ağırlığı savurma, momentum kullanma, kaldıramayacağın ağırlığın altına girme ki sakatlanma. Sonra boş yere oranı buranı sakatlarsın sakatlığın şiddetine göre de tedavi arayıp durursun.

İlk 4 hafta bizim abiler böyle ısınma tarzı antrenmanlar yaparsın diyor hani alışmak için sonra ağırlıkları arttırarak devam edersin diyor yani anlamam ne kadar doğru dedikleri?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı