Sporda yorgunluk

Baran murat

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Spora gidiyorum. 2 haftadır Full body bir program yapıyorum. Ama kaslarimi çok hissetmiyorum gibi. Kaslar yanmaya başlamadan önce yorulup bırakmak zorunda olduğum için çok verimli hissetmiyorum ve mesela Full body program olduğu için kolu sonda çalışıyorum ve neredeyse bütün hareketlerde kol çalıştığı için sonda kola derman kalmıyor. Ne önerirsiniz?

ilk baş kol çalış fakat normalde yaptığından düşük bir kiloda, yavaş yavaş çıkarırsın.(benim tercihim, sana hangisi daha rahat geliyor ise [hem psikolojik hem fiziksel olarak] onu tercih et)

Kafein + sodyum + magnezyum + potasyum bomba gibi olursun, ayrıca gereksiz uzun bir program yapmıyorsundur umarım hocam. Antrenmandan önce kaliteli karbonhidratı dayayın, illaki enerji kalır.

Screenshot_2023-08-12-19-51-50-087_com.google.android.youtube.jpg

Yaptığım program bu ama uzun sürüyor yine de 1.30 saat falan.

İlk baş kol çalış fakat normalde yaptığından düşük bir kiloda, yavaş yavaş çıkarırsın.(benim tercihim, sana hangisi daha rahat geliyor ise [hem psikolojik hem fiziksel olarak] onu tercih et)

Kolu başta yorarsamda diğer hareketlerde sıkıntıya girmez miyim?

Spora gidiyorum. 2 haftadır Full body bir program yapıyorum. Ama kaslarimi çok hissetmiyorum gibi. Kaslar yanmaya başlamadan önce yorulup bırakmak zorunda olduğum için çok verimli hissetmiyorum ve mesela Full body program olduğu için kolu sonda çalışıyorum ve neredeyse bütün hareketlerde kol çalıştığı için sonda kola derman kalmıyor. Ne önerirsiniz?
Spora yeni başladıysan bence full body girme. Diyosun ki "kaslarımı çok hissetmiyorum" giriyosan bile daha düşük kilolarla çalış ya da antrenman başlangıcı bi 10-12DK düşük kilolarla vücudu ısıt. Antrenmandan 20-30DK önce enerji durumuna göre, enerji hissin düşükse enerjinin korunması amaçlı elma/muz, enerji bar, sütlü yulaf shake tüketebilirsin. Sana tavsiyem bir yerden sonra bölgesel odaklı çalışman ne kadar dengeli çalışırsan enerjinde günden güne bi o kadar nötr seviyede olur.

Bölgesel bir çalışma zor olmaz mı kaslar güçsüz olduğu için bir kasla maxs kaç hareket yapabilirim bir de split bir program deadlift ve squatsız nereden bulabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı