Spordan sonra kas ağrısı

snezzy

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar ben arkadaşımdan 5 kg dambıl aldım akşam onu denedim bir sıkıntı yoktu. Sabah bir uyandım kaslarım ağırı içinde bacak kası kol kası omuz kası vb...
Böyle durumlar olur mu sporda?

Evet, normal. Hamlıktan ve muhtemelen ısınmamış olmanızdan kaynaklanıyor. Bilmeden, yanlış formda yapmak da sebep olur ama sizinkinin sebebi 99% hamlık.

Evet ama benim bahsettiğim ısınma bu değil, bölgesel ısınmadan bahsediyorum. Önce genel hareketlerle vücudun tamamı ısıtılmalı, sonra bir bölgeye çalışmaya başlamadan önce düşük ağırlıkla o bölge ayrıca ısıtılmalı. Misal biceps çalışacaksınız ve 20 kg ile curl yapıyorsunuz. Başlamadan önce 5 kg ile birkaç tekrar yapıp ısınmalısınız, böylece sakatlanma olasılığını olabildiğince düşürürsünüz.

Evet ama benim bahsettiğim ısınma bu değil, bölgesel ısınmadan bahsediyorum. Önce genel hareketlerle vücudun tamamı ısıtılmalı, sonra bir bölgeye çalışmaya başlamadan önce düşük ağırlıkla o bölge ayrıca ısıtılmalı. Misal biceps çalışacaksınız ve 20 kg ile curl yapıyorsunuz. Başlamadan önce 5 kg ile birkaç tekrar yapıp ısınmalısınız, böylece sakatlanma olasılığını olabildiğince düşürürsünüz.
Önceden şınav ,plank,koşma hareketleri yapıyordum .

Şınav ve plank başlı başına birer hareket, koşu hakkında da bir önceki mesajımda bahsettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı