Sporsuz protein tozu kullanımı

TReuy

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Spor salonuna gittiğim zaman protein tozu almıştım, bayağıdır pandemi yüzünden spora gitmiyorum ve kardeşim vejetaryen olduğu için protein ihtiyacını bundan karşılamak istiyor. Spor yapmayan birisi için protein tozu kullanmak zararlı olur mu? Kardeşim 21 yaşında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz hocam. Daha doğrusu spor salonundaki abiler genelde spor salonuna geldiği zaman içiyordu ve spor salonu dışında içmeyi tavsiye etmiyorlardı.

Hocam olay şudur. Protein tozu saf proteindir, vücuda alındığı zaman bu protein parçalanması gerekir. Bunun içinde yoğun tempolu aktivite önerilir. (bkz. Spor nedir?)

Eğer sen vücuda saf protein alıp bunu kırmazsan, bu birikir ve bi tırta a yaramaz aksine vücudunda sorunlar yaratır.

Hamur yaparken karıştırılmamış bir un, yumurta ve su harcı düşünün. Unu iyice karıştırmazsanız içinde topaklanmalar olur buda ürünün kötü olmasına sebep olacaktır.

Kardeşin spor yapmıyorsa günlük aldığı protein gram cinsinden vücut ağırlığını geçmemeli. Vücut ağırlığının yarısı kadarını gram cinsinden protein tozu ile alabilir ve diğer yarısını normal şekilde beslenerek alabilir. Günlük ihtiyacının 5-10gr fazlasını alırsa da çok sıkıntı olmaz sadece fazlalık protein yağa dönüştürülüp depolanacağı için kilo yapar. O yüzden günlük aldığınız miktarı hesaplamakta fayda var.
@Aorewia olay sadece protein değil. Protein ihtiyacınızı bakliyat ile bile karşılarsınız. Ama burada önemli olan proteinin yapı taşı olan amino asitlerdir. Canlının yapısında 20 çeşit amino asit grubu bulunur. Ve bizim 9 çeşit olan esansiyel amino asitleri almamız gerekir. Çünkü esansiyel amino asitler vücutta üretilemediği için dışarıdan besin yolu ile alınmak zorundadır. Bu yüzden protein tozu ile bile tam besin ihtiyacınızı karşılayamazsınız.
IMG_5783.JPG IMG_5781.JPG

Son düzenleme:
Kardeşin spor yapmıyorsa günlük aldığı protein vücut ağırlığını geçmemeli. Vücut ağırlığının yarısı kadarını protein tozu ile alabilir ve diğer yarısını normal şekilde beslenerek alabilir. Günlük ihtiyacının fazlasını alırsa da çok sıkıntı olmaz sadece fazlalık protein yağa dönüştürülüp depolanacağı için kilo yapar. O yüzden günlük aldığınız miktarı hesaplamakta fayda var.
Bu nasıl bir bilgi brom? Vücut ağırlığının yarsıı demek ne demek? Su aygırından bahsetmiyoruz, insandan bahsediyoruz :D

Günlük protein ihtiyacının demek istedin heralde.

Protein sadece etten alınmıyor. Şov odaklı bir vejeteryan sanıyorum ki :). Kurban katliam (!)
Şov odaklı değil 15 yıldır falan mide bulandırıcı olduğunu düşündüğü için yemiyor. Besin piramidi ve doğal seçilim gibi konuların farkında. Hatta kendi elleriyle bir koçu kesip senin önüne koyabilir. Yeteri kadar bakliyat tüketiyor zaten. Sadece protein tozunun evde boş kalmasını istemediği için böyle bir şey söyledi ben de mantıklı olabileceğini düşündüm ama sağlığına olabilecek olumsuz etkilerinden dolayı sorma ihtiyacı duydum. Gereksiz konuşmalara lüzum yoktu ama yine de teşekkür ederim yorumun için

Bu nasıl bir bilgi brom? Vücut ağırlığının yarsıı demek ne demek? Su aygırından bahsetmiyoruz, insandan bahsediyoruz :D

Günlük protein ihtiyacının demek istedin heralde.
Günlük protein ihtiyacı vücut ağırlığına göre hesaplanır. Örneğin ben 70 kilo isem ve spor yapmıyorsam günlük 56gr protein almalıyım. (Kilo x 0,8) Salon sporu yapıyor isem 98gr almalıyım. (Kilo x 1,4)

Günlük protein ihtiyacı vücut ağırlığına göre hesaplanır. Örneğin ben 70 kilo isem ve spor yapmıyorsam günlük 56gr protein almalıyım. (Kilo x 0,8) Salon sporu yapıyor isem 98gr almalıyım. (Kilo x 1,4)
Düzelttiğin için teşekkürler.

Mesajından alıntı.

Kardeşin spor yapmıyorsa günlük aldığı protein vücut ağırlığını geçmemeli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı