Sporsuz protein tozu kullanımı

Günlük protein ihtiyacı vücut ağırlığına göre hesaplanır. Örneğin ben 70 kilo isem ve spor yapmıyorsam günlük 56gr protein almalıyım. (Kilo x 0,8) Salon sporu yapıyor isem 98gr almalıyım. (Kilo x 1,4)
Yani 80 kg olan kardeşim günlük yaklaşık 64 gram protein almalı ve bu 64 gramın 32 gram kadarını protein tozları ile karşılayabilir. Doğru anlamışımdir umarım

Hocam olay şudur. Protein tozu saf proteindir, vücuda alındığı zaman bu protein parçalanması gerekir. Bunun içinde yoğun tempolu aktivite önerilir. (bkz. Spor nedir?)

Eğer sen vücuda saf protein alıp bunu kırmazsan, bu birikir ve bi tırta a yaramaz aksine vücudunda sorunlar yaratır.

Hamur yaparken karıştırılmamış bir un, yumurta ve su harcı düşünün. Unu iyice karıştırmazsanız içinde topaklanmalar olur buda ürünün kötü olmasına sebep olacaktır.
Hocam bu dediğiniz için araştırmaları söyler misiniz? Araştırdım fakat bulamadım. Çünkü benim bildiğim kadarıyla vücuda protein yüklediğinde vücut bunu kullanır. Parçalama vs. bunu ilk kez duydum.

Bana soracak olursan sorun olacağını sanmıyorum. Ama unutmayın besinler takviye gıdaya göre daha sağlıklıdır. Sırf bitsin diye çabaya girmek de doğru değil gibi.

Hocam bu dediğiniz için araştırmaları söyler misiniz? Araştırdım fakat bulamadım. Çünkü benim bildiğim kadarıyla vücuda protein yüklediğinde vücut bunu kullanır. Parçalama vs. bunu ilk kez duydum.

Bana soracak olursan sorun olacağını sanmıyorum. Ama unutmayın besinler takviye gıdaya göre daha sağlıklıdır.
Brom 110 Kg, 186 boyunda hafif tombul mu tombul bir kişiliğim. Bunlar kendi öğrendiğim bilgiler değil fakat pandemi öncesinde kardiyo odaklı kuzenimden ders alıyordum, kendisi 10 küsür senelik spor eğitmeni ve kendi salonu falan var. Kendisi anlatmıştı. İğneler, proteinler vs sormuştum ona zamanında. Bu tür örnekler vermişti. Parçalanmamış kasların örnekleri Google'da var. Şekilsiz deri altında top halinde birikmeler. Kiloda ayrı bir mevzu.

Yanlışım varsa düzeltin.

Sorun olmaz, kardeşiniz zaten vücut geliştirmeyle uğraşmıyorsa bu tip kıl yün tüy ince hesapları yapmasına da gerek yok, gönül rahatlığıyla tüketebilir.
Vücut geliştirme ile alakası yok. Sağlıklı bir yaşam sürmek için ne yediğimizin bilincindeyiz.
Brom 110 Kg, 186 boyunda hafif tombul mu tombul bir kişiliğim. Bunlar kendi öğrendiğim bilgiler değil fakat pandemi öncesinde kardiyo odaklı kuzenimden ders alıyordum, kendisi 10 küsür senelik spor eğitmeni ve kendi salonu falan var. Kendisi anlatmıştı. İğneler, proteinler vs sormuştum ona zamanında. Bu tür örnekler vermişti. Parçalanmamış kasların örnekleri Google'da var. Şekilsiz deri altında top halinde birikmeler. Kiloda ayrı bir mevzu.

Yanlışım varsa düzeltin.
Açıkçası ne demek istediğinizi anlamadım. Parçalanmamış kas ne demek? Ve şunu söylemek istiyorum. Deri altında top halinde birikebilirler dediğiniz şeyin adı yağdır. Burada size küçük bir bilgi paylaşımı yapayım. Bu benim sağdan soldan duyduğum değil kendi derslerimde daha önceden öğrendiğim bilgilerdir. Hatta kitabımı bulursam sayfasını eklerim. Diyelim ki siz bir proteini yediniz. Bu protein ağızda sindirime uğramadan mideye geçecektir. Midede protein sindirilir ve ince bağırsakta emilir. Eğer protein fazlaysa karaciğere gönderilip vücutta yağ olarak depolanır. Bu yüzden fazlasını almak vücut fonksiyonlarını gereğinden fazla çalıştıracağı için önerilmez. Ama burada 80gr yerine 90gr almışsınız, bunun bir zararı yoktur.
IMG_5781.JPG

Son düzenleme:
Vücut geliştirme ile alakası yok. Sağlıklı bir yaşam sürmek için ne yediğimizin bilincindeyiz.

Açıkçası ne demek istediğinizi anlamadım. Parçalanmamış kas ne demek? Ve şunu söylemek istiyorum. Deri altında top halinde birikebilirler dediğiniz şeyin adı yağdır. Burada size küçük bir bilgi paylaşımı yapayım. Bu benim sağdan soldan duyduğum değil kendi derslerimde daha önceden öğrendiğim bilgilerdir. Hatta kitabımı bulursam sayfasını eklerim. Diyelim ki siz bir proteini yediniz. Bu protein ağızda sindirime uğramadan mideye geçecektir. Midede protein sindirilir ve ince bağırsakta emilir. Eğer protein fazlaysa karaciğere gönderilip vücutta yağ olarak depolanır. Bu yüzden fazlasını almak vücut fonksiyonlarını gereğinden fazla çalıştıracağı için önerilmez. Ama burada 80 yerine 90 almışsınız, bunun bir zararı yoktur.
Eki Görüntüle 865107
BromHocam her şey okey cidden teşekkür ederim de o nasıl bir üsluptur yahu. Sen öğrendiklerini böyle mi aktarıyorsun? Ben uzman yazılımcıyım, hemoglobinden falan pek anlamam. Bu forumdaki herkes niyeyse böyle bi garip.

BromHocam her şey okey cidden teşekkür ederim de o nasıl bir üsluptur yahu. Sen öğrendiklerini böyle mi aktarıyorsun? Ben uzman yazılımcıyım, hemoglobinden falan pek anlamam. Bu forumdaki herkes niyeyse böyle bi garip.
Dostum nasıl anlatayım ki? Sağlık bu. Sağdan soldan duyma bilgiler ile bu iş olmaz. Kaldı ki ülkemizde maalesef vücut geliştirmeye olan ilgiden dolayı çok fazla bilgi kirliliği var. Ve ben şunu söylemeliyim; ben biliyorum diye bir şey yok burada. Ben temel düzeyde biliyorum. Kendimi yönlendirebilecek kadar. Yine sağlık ile ilgili bir durum yaşadığımda konunun uzmanlarına, diyetisyenlere veya bir doktora danışıyorum. Sadece arkadaşımız burada bir konu açmış en azından bir fikri olsun, yanlış yönlendirilmesin diye yazdım.

Dostum nasıl anlatayım ki? Sağlık bu. Sağdan soldan duyma bilgiler ile bu iş olmaz. Kaldı ki ülkemizde maalesef vücut geliştirmeye olan ilgiden dolayı çok fazla bilgi kirliliği var. Ve ben şunu söylemeliyim; ben biliyorum diye bir şey yok burada. Ben temel düzeyde biliyorum. Kendimi yönlendirebilecek kadar. Yine sağlık ile ilgili bir durum yaşadığımda konunun uzmanlarına, diyetisyenlere veya bir doktora danışıyorum. Sadece arkadaşımız burada bir konu açmış en azından bir fikri olsun, yanlış yönlendirilmesin diye yazdım.
Bu daha iyi. Anlayışın ve bilgiler için tekrar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı