Spotify, iOS için App Store Ödeme Yöntemini Yeniden Desteklemeyecek

iOS herkese hitap edecek bir işletim sistemi değil. İhtiyaçların eğer bu saydıklarını yapmaksa Android kullanmakta sonuna kadar özgürsün ama bu iOS'u "iğrenç"olarak nitelendirmeni gerektirmez. ile başladığın cümlelerinin olgunluktan ne kadar uzak olduğunu anladığın yaşta büyümüş olacaksın. İyi akşamlar.
Android çok başarılı bir işletim sistemi zaten.
"iOS'un her şeyi"
Buradan ne gibi bir şey çıkarttın ki?

O insan Apple Music almasın zaten gidip de.
Artık müzik dinlemek için de aylık para verilmez. Ben de bir sürü müzik var. Hepsini dinliyorum. Zaten yeni şarkılar iğrenç artık, onları dinlemeye gerek yok.

Android çok başarılı bir işletim sistemi zaten.
Hitap ettiği kitle farklı. Android'in başarılı olduğu taraflar var ama bana hitap etmiyor. Sana ediyorsa kullan. Ben iOS kullanmayı çok seviyorum. Android arayüzü bana dağınık ve karışık geliyor. Bir tasarım dili yok. Her uygulama kafasına göre. Kişisel tercih. Yargılamıyorum. Sadece iOS'a iğrenç demenin anlamsız olduğunu sana anlatmaya çalışıyorum. Hala bambaşka taraftasın.

Buradan ne gibi bir şey çıkarttın ki?
Sen "iOS'un her şeyi" derken neyi kast ettiysen onu çıkarttım. Her şeyi demek, her şeyi demektir. Stabilitesinden, güvenliğine, tasarım bütünlüğünden, çipset mimarisine kadar her şeyini işin içine katıyorsan burada sana karşı çıkarım. Sen "dünyanın en değerli şirketi" olmayı tesadüf mü sanıyorsun?

Artık müzik dinlemek için de aylık para verilmez. Ben de bir sürü müzik var. Hepsini dinliyorum. Zaten yeni şarkılar iğrenç artık, onları dinlemeye gerek yok.
Bu ne sığ bir bakış açısıdır? Müzik dinlemek için para verilir! Her bir müziğin üreticisi, dağıtıcısı vardır. Eskiden CD'lerini alırdık, şimdi de dijital kopyalarını kiralıyoruz dinleyebilmek için. Müzik endüstrisi devasa bir endüstridir. Yani kusura bakma ama bunları açıklamak zorunda kaldığıma inanamıyorum. Resmen kendi seviyemi aşağı çekiyormuşum gibi hissediyorum. Bir saçma argüman daha söylersen cevap vermeyeceğim. Bu benim için çok yorucu.

Sen "iOS'un her şeyi" derken neyi kast ettiysen onu çıkarttım. Her şeyi demek, her şeyi demektir. Stabilitesinden, güvenliğine, tasarım bütünlüğünden, çipset mimarisine kadar her şeyini işin içine katıyorsan burada sana karşı çıkarım. Sen "dünyanın en değerli şirketi" olmayı tesadüf mü sanıyorsun?
iOS dedim ben komple iPhone katetmedim. Yani chipset, donanım, mimari falan bahsetmedim.
Güvenlik konusunda şunu diyebilirim. Bu ünlülerin falan ifşası falan oluyor ya bir şekilde iOS'ları kırıyorlar. Çünkü geneli iPhone kullanıyor.

Bir de iCloud fotoğrafları tarıyor, indeksliyor. Bu indeksleme, fotoğrafların tarihi, konumu, içerikler ve tanımlayıcı özellikeri vb.
Mesela resimdeki kişinin kim olduğunu bilir.

Aslında güvenlik ve gizlilik hiçbir yerde yok da bakma abartılıyor bunlar. Yok o bu güvenli, şu güvenli. Android'de de Google bunu yapıyor.

Bu ne sığ bir bakış açısıdır? Müzik dinlemek için para verilir! Her bir müziğin üreticisi, dağıtıcısı vardır. Eskiden CD'lerini alırdık, şimdi de dijital kopyalarını kiralıyoruz dinleyebilmek için. Müzik endüstrisi devasa bir endüstridir. Yani kusura bakma ama bunları açıklamak zorunda kaldığıma inanamıyorum. Resmen kendi seviyemi aşağı çekiyormuşum gibi hissediyorum. Bir saçma argüman daha söylersen cevap vermeyeceğim. Bu benim için çok yorucu.
Ben hiç CD almadım işte yada hiç para ödemedim. Hep bedava dinledim. Evet müzik endüstirisi büyük. Diyecek laf yok, biz de bedava dinliyoruz.

iOS dedim ben komple iPhone katetmedim.
iPhone'dan başka bir marka iOS kullanıyor da benim mi haberim yok? Ne diyorsun sen ya?

Bir de iCloud fotoğrafları tarıyor, indeksliyor. Bu indeksleme, fotoğrafların tarihi, konumu, içerikler ve tanımlayıcı özellikeri vb.
Mesela resimdeki kişinin kim olduğunu bilir.
Kullanıcı verilerini saklama konusunda Google'ın eline su dökebilecek dünyada başka marka yoktur. Google'ın tüm ama tüm finansal gücü verilerden gelmektedir. Diyecek söz bulamıyorum sana. Bilgin yok herhalde ya da trollsün.

Ben hiç CD almadım işte yada hiç para ödemedim. Hep bedava dinledim. Evet müzik endüstirisi büyük. Diyecek laf yok, biz de bedava dinliyoruz.
Yaptığın ve savunduğun şey yasal değil. Emek hırsızlığını marifetmiş gibi anlatıyorsun bir de.

Güvenlik konusunda şunu diyebilirim. Bu ünlülerin falan ifşası falan oluyor ya bir şekilde iOS'ları kırıyorlar. Çünkü geneli iPhone kullanıyor.
Hiçbirisinin iOS'u kırılmadı. Ayrıca iOS kırılması ne demek yahu? Hepsinin iCloud hesabı çalındı ve bulut hesaplarında yedekledikleri fotoğraflar, videolar ortaya çıktı. Bugün senin de herhangi bir mail adresin çalınsa kim bilir senin hakkında neler çıkar ortaya. Apple'ın bir suçu yok.

iPhone'dan başka bir marka iOS kullanıyor da benim mi haberim yok?
Sen nediyorsun asıl ben onu anladım. Ben şuna buna gücü mü yetmiyor diyorum da donanımda bahsediyorsun sen? Ben direkt işletim sisteminin aşırı kısıtlayıcı olduğundan bahsediyorum. Sen direkt her şeyiyle bir iPhone'u ele alıyorsun.

Kullanıcı verilerini saklama konusunda Google'ın eline su dökebilecek dünyada başka marka yoktur. Google'ın tüm ama tüm finansal gücü verilerden gelmektedir. Diyecek söz bulamıyorum sana. Bilgin yok herhalde ya da trollsün.
Evet öyle, Apple'ın ki de o yönde. Kendi kişisel reklam ağı var Apple'ın. Bir de iPhone kullanıcıları daha değerli parasal yönden daha iyi gelir getirir bu ağ.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hiçbirisinin iOS'u kırılmadı. Ayrıca iOS kırılması ne demek yahu? Hepsinin iCloud hesabı çalındı ve bulut hesaplarında yedekledikleri fotoğraflar, videolar ortaya çıktı.
Açıklar var. Heleki Apple gibi her şeyi neredeyse internete mahkum bir cihaz için bu açıklar bir hayli. Yine Android'de oyun oynamak için, uygulama yüklemek için, müzik dinlemek için falan internet gerekmiyor bir şekilde. Tak yedek SD kartı, hallet her şeyi. (iPhone'da yok :D böyle harika şeyler.)

İki gün boyunca 100 lira ile yemek yiyebiliyorsan tebrik ederim. Sadece lavaşla besleniyor olmalısın. Ayrıca bu işler böyledir. Bunun adına serbest piyasa denir. 100 lira günümüz için komik bir para. Küçümsemek asla değil de, 100 lirayı "aylık" dijital abonelikler için harcayamayan insan gerçekten maddi olarak zor durumdadır. O insan Apple Music almasın zaten gidip de.

Evden hazırlayabiliyorsan öyle. Benim gibi yüz binlerce genç var. Maddi durumum çok kötü sayılmaz ancak bedava alternatifi varken 100TL'yi yemeğe ayırmak daha mantıklı geliyor.

Evden hazırlayabiliyorsan öyle. Benim gibi yüz binlerce genç var. Maddi durumum çok kötü sayılmaz ancak bedava alternatifi varken 100TL'yi yemeğe ayırmak daha mantıklı geliyor.
144 TL internet parası verdiğime şükretsinler vallahi. Arkadaş için küçük paralar anlamsız olabilir ama bence çok anlamlı yani. Bana kalsa internet parası da vermem ben. Her şey yüklü bilgisayarımda ama iletişim için lazımdır.

144 TL internet parası verdiğime şükretsinler vallahi. Arkadaş için küçük paralar anlamsız olabilir ama bence çok anlamlı yani. Bana kalsa internet parası da vermem ben. Her şey yüklü bilgisayarımda ama iletişim için lazımdır.

O kadar da değil hocam.😀 internet mecbur. En kötü kendi telfonunun paketinden kısıcan ev internetini iyi alacaksın eğer dışarıda çok dolaşmıyorsan.

Düşünsene aylarını harcayıp insanlar video izlesin diye uygulama yapıyorsun, o uygulamaya milyon dolarlar harcıyorsun ve sonra adamlar gidiyor adblocker falan kuruyor sana para vermemek için.
Ben daha verdirtmem artık önüne gelen videolardaki pis gerçekleri sansürleyen, logolara sansür atan ve remixleri telifsiz müzik ile bastırmaya başlayan ayrıca özellik kaldırtan bir uygulamaya para vermem ben.

Ben daha verdirtmem artık önüne gelen videolardaki pis gerçekleri sansürleyen, logolara sansür atan ve remixleri telifsiz müzik ile bastırmaya başlayan ayrıca özellik kaldırtan bir uygulamaya para vermem ben.
NewPipe gibi açık kaynaklı ve güvenli bir YouTube clienti varken müzik ve videolar için premium bir şey kullanmak anlamsız zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı