Spotify mı YouTube Music mi?

918184

Picopat
Bu iki uygulamayı da ilk ay ücretsiz olmak üzere kullanmaktayım şu an fakat ikisinin de süresi bitmek üzere ve ben ikisi de bitince illaki birini seçmek zorundayım. Nedense iki yere abonelik ödemek hem nankörlük gibi geliyor hem de fazladan ortalama 70 TL ödemek istemiyorum. Bu iki uygulama hakkında benim düşüncelerime gelirsek:

Arayüz tasarımında Spotify'ın ara yüzü daha güzel yani daha sade güzel hissettiriyor lakin YT Music biraz karışık ve ne bileyim çok hoşuma gitmiyor.

İçerik kısmında YouTube Music önde. Çünkü Spotify da sadece sanatçı müzikleri ile sınırlı iken YouTube Music de başkaları tarafından yapılan atıyorum slowed, Speed up, reverb gibi varyasyonları da dinleyebiliyorum.

Ses kalitesinde durum çok ilginçtir ki bazı müziklerde Spotify bazı müzikler de YT Music önde. Böyle düşündüğümüzde eşit gibiler ya da bana öyle geliyor.

Oynatma listesi bakımından kesinlikle YT Music. Çünkü gerçekten adamakıllı listler var. Spotify'daki gibi kulağımı tırmalayan listeler değiş harbiden sevdiğim sanatçılar var.

Daha sayılacak kriter var mı bilmiyorum fakat benim asıl bu konuyu açma sebebim sizlerin yorumunu merak etmem. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Siz hangisini daha çok ve neden seviyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben ikisini birden kullanıyordum ama YouTube preimium alınca YT Music'te geldigi icin Spotify'i biraktim iki üyelige birden para vermek saçma geldi açıkçası pek bir farkları yok.

pek farkları yok ama youtube music biraz daha kapsamlı, spotify daha rahat hissetirmiyorsa yt music al ses kalitesi daha iyi yt music de spotify en kötüsü diye biliyorum.

Spotify tabii ki. Playlist sistemi çok iyi. YouTube Music'te bazen sıkıntı çıkabiliyor. YouTube'yle listler karışabiliyor. Ses kalitesi bakımından da ve veri kullanımı bakımından Spotify daha iyi. Hazır playlist için YT Music nasıl bilmem ama Spotify idare eder ancak kendi playlistin için Spotify kesinlikle daha iyi.

@918184
Şahsen Spotify kullanıyorum.

-Arayüz olarak dediğiniz gibi YouTube müzik çok komplike ve çirkin. Tasarım konusunda.
Ayrıca Spotify gibi kaliteli bir altyazı desteği yoktu sanırım.

-Ses konusunda nedense bana Spotify daha iyi geliyor.

-İçerik konusunda aslında Spotify'da dediğiniz "Slowed, Speed" şarkıları barındırıyor. Şahsen o tarz şarkılar hiç dinlemem oyüzden çok içerik eksikliği hissetmiyorum. Genede Spotify paralı, YouTube ise bedava olduğu için içerik üretici sayısı çok farklı tabi.
Sevdiğim bazı eserlerin Spotify'da telif yiyip, kaldırılması mevzusu var birde.

Ayrıca uzun yıllardır Spotify kullandığım için kategorize edilmiş kütüphanelerim, listelerim var. Ve şarkı zevkimide iyi biliyor Spotify.
Başkaların çalma listelerine hiç bakmıyorum doğrusu. "Oyun, film" Soundtrack albümleri en fazla.

nasıl ya spotify daha mı iyiymiş ses konusunda

Ben hep Spotify kullandım, hala daha kullanırım. Ancak siz sanırım YT Music'te daha rahatsınız. YT Music alın o yüzden.

Spotify Premium var ve 1 seneden beri kullanıyorum mükemmel bir şey yani slowed,reverb veya speed up dinlemediğim için ihtiyaçlarımı karşılıyor hatta bazı speed up bile Spotify var diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…