Arda Keçeci
Hectopat
Bu iki uygulamayı da ilk ay ücretsiz olmak üzere kullanmaktayım şu an fakat ikisinin de süresi bitmek üzere ve ben ikisi de bitince illaki birini seçmek zorundayım. Nedense iki yere abonelik ödemek hem nankörlük gibi geliyor hem de fazladan ortalama 70 TL ödemek istemiyorum. Bu iki uygulama hakkında benim düşüncelerime gelirsek:
Arayüz tasarımında Spotify'ın ara yüzü daha güzel yani daha sade güzel hissettiriyor lakin YT Music biraz karışık ve ne bileyim çok hoşuma gitmiyor.
İçerik kısmında YouTube Music önde. Çünkü Spotify da sadece sanatçı müzikleri ile sınırlı iken YouTube Music de başkaları tarafından yapılan atıyorum slowed, Speed up, reverb gibi varyasyonları da dinleyebiliyorum.
Ses kalitesinde durum çok ilginçtir ki bazı müziklerde Spotify bazı müzikler de YT Music önde. Böyle düşündüğümüzde eşit gibiler ya da bana öyle geliyor.
Oynatma listesi bakımından kesinlikle YT Music. Çünkü gerçekten adamakıllı listler var. Spotify'daki gibi kulağımı tırmalayan listeler değiş harbiden sevdiğim sanatçılar var.
Daha sayılacak kriter var mı bilmiyorum fakat benim asıl bu konuyu açma sebebim sizlerin yorumunu merak etmem. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Siz hangisini daha çok ve neden seviyorsunuz?
Spotify bir zamandan sonra boğabiliyor seni. Yooutube algoritması falan da daha güzel daha çok varyasyon olduğu için daha iyi oluyor. Böyle ahım şahım bir kulaklığınız yoksa aradaki farkları da pek takabilecek kadar anlayacağınızı sanmıyorum. Ben arada kalmamak için aynı şekilde ikilemdeydim gittim ikisini de crackledim iOS da olsa rahatım ama öneremem bunu size zaten yapmak çok zor. Fakat Android kullanıyorsunuz sanırsam. Güzel crackler vardır sizi yönlendirmek olmasın fakat fazla seçeneğiniz var gibi