Çözüldü Spring boot verileri Frontend'e aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BeecoV

Megapat
Merhabalar,

Spring Boot'ta, herhangi bir restcontroller üzerinden herhangi bir methodu oluşturunca, o endpointteki verileri rastgeleisim.html dosyasına nasıl aktarabiliriz? Örnek vermek gerekirse, ben HTML ile oluşturduğum template içerisine kullanıcıların olduğu verileri yerleştirmek istiyorum. Bu verileri classlardan HTML'e nasıl aktarabilirim?

Çözüm
REST Controller HTML formatinda content return etmez.

Bunun icin normal Controller tanimlayip herhangi bir template-engine yardimiyla HTML contenti return etmen gerekiyor. Thymeleaf - velocity - jsp vs.

Alternatif olarak SPA frameworkleri kullanarak REST uzerinden gelen datayi HTML render etmekte de kullanabilirsin, vue - angular - react bunu yapiyor. Rendering client-side a alinir bu metodoloji ile.
REST Controller HTML formatinda content return etmez.

Bunun icin normal Controller tanimlayip herhangi bir template-engine yardimiyla HTML contenti return etmen gerekiyor. Thymeleaf - velocity - jsp vs.

Alternatif olarak SPA frameworkleri kullanarak REST uzerinden gelen datayi HTML render etmekte de kullanabilirsin, vue - angular - react bunu yapiyor. Rendering client-side a alinir bu metodoloji ile.

Çözüm
Merhabalar,

Spring Boot'ta, herhangi bir restcontroller üzerinden herhangi bir methodu oluşturunca, o endpointteki verileri rastgeleisim.html dosyasına nasıl aktarabiliriz? Örnek vermek gerekirse, ben HTML ile oluşturduğum template içerisine kullanıcıların olduğu verileri yerleştirmek istiyorum. Bu verileri classlardan HTML'e nasıl aktarabilirim?
MVC mimarisini kullanabilirsin. Öncelikle Controller üzerindeki datayı Model'e çevirip, View olarak response dönebilirsin. JSP dosyalarını View için kullanabilirsin.

Merhabalar,

Javascript fetch kullanarak yapabilirsin. Basit bir html dosyan olur ve o dosyan fetch ile endpointe istek atar ve gelen datayı istediğin gibi işleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı