SPSS programı nasıl indirilebilir?

1743969929590.png

Çok eski SPSS'lerim var ama ilk ikisi crackli galiba, çalışır mı onu da bilmiyorum. İsterseniz yükleyeyim bir paylaşım sitesine.

Ama yine de derim ki, SPSS'de yapacağınız her şeyi Excel'de, Calc'ta, hatta MATLAB'de, herhangi bir programlama dili ile yapabilirsiniz. Hanımın YL ödevinin SPSS kısmını Excel'de yapıp vermiştim, hoca illa SPSS istemişti. O dönemki SPSS'in editörü de tam bir kabus idi.

Eki Görüntüle 2464150
Çok eski SPSS'lerim var ama ilk ikisi crackli galiba, çalışır mı onu da bilmiyorum. İsterseniz yükleyeyim bir paylaşım sitesine.

Ama yine de derim ki, SPSS'de yapacağınız her şeyi Excel'de, Calc'ta, hatta MATLAB'de, herhangi bir programlama dili ile yapabilirsiniz. Hanımın YL ödevinin SPSS kısmını Excel'de yapıp vermiştim, hoca illa SPSS istemişti. O dönemki SPSS'in editörü de tam bir kabus idi.
Elinizdekiler MAC için mi?

Çok teşekkür ederim ancak bana MacOS için lazım. Windows için olanlar bu sistemde çalışmıyor.
E peki. Konu sahibi işletim sistemi belirtmeyince ben doğrudan onun için Windows olanları paylaştım.
Yalnız, siz de ports (MacPorts, homebrew, vb.) kurarak MATLAB benzeri Octave'ı kullanabilirsiniz MAC'te.
SPSS kullanalar beni yanlış anlamasın ne olur ama... SPSS'in hiç bir pratik yararını görmedim bugüne dek. Bana göre kullanımı da kolay değil. Tek artısı olarak bana sunulabilecek şey, istatistik fonksiyonları hazır geliyor. Hiç gerek yok.

E peki. Konu sahibi işletim sistemi belirtmeyince ben doğrudan onun için Windows olanları paylaştım.
Yalnız, siz de ports (MacPorts, homebrew, vb.) Kurarak Matlab benzeri Octave'ı kullanabilirsiniz Mac'te.
SPSS kullanalar beni yanlış anlamasın ne olur ama... SPSS'in hiçbir pratik yararını görmedim bugüne dek. Bana göre kullanımı da kolay değil. Tek artısı olarak bana sunulabilecek şey, istatistik fonksiyonları hazır geliyor. Hiç gerek yok.

Sanırım iyi bir deneyim yaşamamışsınız, aslında ne yapacağınızı bildiğinizde çok kolay ve yararlı. Eğer bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa haber vermeniz yeterli elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Sanırım iyi bir deneyim yaşamamışsınız, aslında ne yapacağınızı bildiğinizde çok kolay ve yararlı. Eğer bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa haber vermeniz yeterli elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Çok teşekkür ederim. SPSS'i hayatıma sokmama hiç gerek yok. Excel/Calc, MATLAB/Octave, C/FORTRAN... fersah fersah daha kullanışlı benim açımdan. 😉

Technopat Haberler

Geri
Yukarı