SQL 2005-2012 Server Kurulumu Hakkında Bilgi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Deniz Kaplan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

İşim gereği çalışmakta olduğumuz firmalara SQL Server kurulumu yapıyorum. İlk kez Üniversite'de veritabanı dersimize giren bir Öğretmenimden rica edip SQL Server'ın nasıl kurulduğunun uygulamalı olarak bilgisini aldım. Öğretim görevlisi olduğu için ve Üniversite'den dolayı bana SQL Server 2012 Enterprise sürümünün kurulumunu göstermişti. Kullandığımız makinalarda da bu sürüm kuruluydu.

Çalıştığım firmada ilk kez SQL Server 2008 ve SQL Server 2005'in Express sürümlerini kurma şansım oldu. Fakat özellikle SQL Server 2005 ve 2008 kurulumlarında, SQL Server 2012 ve 2014 Express kurulumlarında karşıma gelen Default Instance: MSSQLSERVER bölümü SQL Server 2005 ve 2008'de gelmiyor. 2005 veya 2008'i kurduktan sonra "SQL Configuration Manager" 'da servislere baktığımda SQL servisi SQLEXPRESS olarak kurulmuş geliyor.

Kurulumun SQLEXPRESS değil de MSSQLSERVER olması gerekiyor. Bu ikisi'nin arasındaki fark nedir? 2005-2008 kurulumlarında MSSQLSERVER olarak kurma durumum var mı?

Microsoft dökümanlarında böyle birşey göremedim. İyi forumlar.

Konu cevabını buldum. SQL Server 2005 SP 4'ü daha önce denememiştim. Konuyu açtıktan sonra denedim oldu. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı