Çözüm SQL Server 2019 Kurulumunun cpu64 uzantılı işlem sırasında kilitlenmesi çözümü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

365436

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
3.179
Makaleler
18
Çözümler
39
Selamlar,

Bugün çözmek için benim de 1 gün kadar uğraştığım, SQL Server 2019 Kurulum sihirbazının cpu64 uzantılı işlemleri yürütürken kilitlenmesi probleminin basit çözümüne değineceğim.

Öncelikle bu hata yüksek oranla Win11 sistemlerde ve Bölge ayarları ile oynanmış kişisel bilgisayarlarda SQL Server 2019 ürününü bilgisayarımıza kurulamaması şeklinde karşımıza çıkıyor.

Örneğin benim bilgisayarımda kurulum sqlenginedbstartconfigaction_install_nonconfigrc_cpu64 işlemini yürütürken hata veriyordu ancak bazen cpu64'ten öncesi önemli olmuyor ve aynı çözüm birden fazla cpu64 uzantılı brick sorununun çözümü olabiliyor. Kullanıcıların bir büyük kısmı kurulum esnasında "Collation" kısmına bölgelerine göre default olarak atanmış değeri SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS olarak değiştirerek bu hatatan kurtuluyorlar.

Örneğin benim Default değerim Turkish_AS olduğu için bu hatayı aldım ancak başka bir arkadaşım da Indian_AS nedenli hata aldığını belirtti ancak bu değişim ile problem ortadan kalkıyor.

Collation sekmesinin yeri kurulumdan kuruluma tarihe bağlı olarak değişebiliyor bu yüzden Collation sekmesini Ekran görüntüsündeki yerde göremezseniz panik yapmayın, sadece soldaki başlıkların alt metinlerini tarayın illa ki Collation sekmesini bulacaksınızdır.


Ben yabancı kaynakları araştırarak çözümü zar zor buldum ancak Türkçe kaynak bulamadım bu yüzden Türkçe bir rehber oluşturmak istedim. İyi Forumlar


1669807831032.png
 

Geri
Yukarı