Merhaba, SQL öğrenme sürecindeyim. Adventureworks2017 üzerinde 'where' ile işlem yapamıyorum. Farklı veri tabanları ve farklı tablolar da denedim ama hala aynı hatayı almaktayım. Hata:
İleti 156, düzey 15, durum 1, satır 2
Incorrect syntax near the keyword 'where'.
SQL:
select * from Person.Person
where FirstName = 'Gail'
W3Schools offers free online tutorials, references and exercises in all the major languages of the web. Covering popular subjects like HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java, and many, many more.
W3Schools offers free online tutorials, references and exercises in all the major languages of the web. Covering popular subjects like HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java, and many, many more.
Evet hocam, tek satır haline getirince çalıştı. Fakat tek satır halinde iken tüm kodları seçmem gerekiyor. Sadece where kısmını seçtiğimde yine hata veriyor. Normalde sadece o kısmı seçip çalıştırmak istediğimde de çalışması gerekmiyor mu? (kodlar alt alt alta iken hepsini seçmek de işe yaramıyordu)
Yanlış anlamadıysam siz sadece "where FirstName = 'Gail'" şeklinde çalıştırmayı deniyorsunuz, bu şekilde çalışmaz. Siz bu query ile siz bir tablodan veri çekeceğinizi, verinin tamamını almak istediğinizi ve sadece bazı kurallara uyan verileri istediğinizi anlatıyorsunuz karşı tarafa.
Kullandığınız toolu bilmiyorum ancak çoklu satır sql querylerinde bazen alt satıra geçerken space'i görmeme;
"select * from Person.Personwhere FirstName = 'Gail'"
ya da new line için özel karakter kullanması gibi durumlar gözden kaçabiliyor
"select * from Person.Person\nwhere FirstName = 'Gail'"
gibi,
özellikle sql client değil de başka bir programlama dili içerisinde query tanımlayıp execute ettiğinizde, belki sizin tool da öyle bir uyuzluk ediyordur, Person.Person dan sonra space bastığınızdan yani Person.Person ile where arasında space olduğundan emin olup iki satırla deneyin bir de bakalım öyle algılayabilecek mi.