SQL'de normal bir kullanıcı veritabanını nasıl yönetir?

Jackie Paul

Megapat
Daha fazla  
Oluşturduğum veritabanlarına normal bir kullanıcının yönetimini nasıl sağlayabilirim? Ben sorgu yazıp öğreniyorum fakat normal bir kullanıcı veritabanına bir veri eklemek istediğinde bunu nasıl yapabilir? Bunu nasıl program gibi bir hale getirebilirim?

Hocam bir programala dili veritabanında bilgi çekmeniz gerekir. Bu programala dili, gerek Web'e gerekse uygulamalarda bu bilgileri gösteririr.

Bu işlemlere kısaca CRUD işlemleri denir.

Oluşturduğum veritabanlarına normal bir kullanıcının yönetimini nasıl sağlayabilirim? Ben sorgu yazıp öğreniyorum fakat normal bir kullanıcı veritabanına bir veri eklemek istediğinde bunu nasıl yapabilir? Bunu nasıl program gibi bir hale getirebilirim?

Normal kullanici senin veritabanina ulasamaz. Okuyamaz, yazamaz.

Normal kullanici meramini senin yazdigin ara bir katmana iletir, o katman onun istegini analiz edip gerekli gorurse DB'ye yazar.

Normal kullanici -> Senin yazdigin programi kullanan hedef kitleden herhangi biri.

Ornegin bir web uygulamasinda frontend koduyla kullanicinin istegini formalize edersin, backend'e kullanicinin ne yapmak istedigini gonderirsin; backend de bu istegi karsilayip gerekli gorurse DB modifikasyonu yapar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı