SRK 125R vs NS125

Oguzh4nn

Hectopat
İlk motorum olacak biraz araştırdım ve ikisi hoşuma gitti, sizce hangisi tercih edilmeli ya da bu fiyat bandında başka öneriniz var mı?

İlk motorum olacak biraz araştırdım ve ikisi hoşuma gitti, sizce hangisi tercih edilmeli ya da bu fiyat bandında başka öneriniz var mı?

Hocam ilk motor olacaksa SRK 125R bence daha mantıklı bir tercih. Hem tasarım olarak daha diri duruyor, hem de parçaya ulaşmak, servis bulmak falan daha kolay. Kullanıcı yorumlarında da sürüş pozisyonu, sele rahatlığı gibi konularda SRK biraz daha önde duruyor.

NS125 biraz daha ince yapılı, şehir içi odaklı gibi. Performans açısından çok büyük fark yok ama ergonomi ve oturuş pozisyonu SRK'da daha tok hissettiriyor. Yeni başlayan biri için biraz daha güven veriyor diyebilirim.

Tabii bu segmentte genel kalite belli bir seviyede, yani mucize beklememek lazım. Ama bu fiyat bandında başka modellere de bakayım dersen Mondial MH Drift 125 ya da RKS RN 125 falan da göz ucuyla geçilebilir, ama SRK daha derli toplu duruyor. İlk motor için üzmeyecek bir tercih olur.

Hocam ilk motor olacaksa SRK 125R bence daha mantıklı bir tercih. Hem tasarım olarak daha diri duruyor, hem de parçaya ulaşmak, servis bulmak falan daha kolay. Kullanıcı yorumlarında da sürüş pozisyonu, sele rahatlığı gibi konularda srk biraz daha önde duruyor.

NS125 biraz daha ince yapılı, şehir içi odaklı gibi. Performans açısından çok büyük fark yok ama ergonomi ve oturuş pozisyonu Srk'da daha tok hissettiriyor. Yeni başlayan biri için biraz daha güven veriyor diyebilirim.

Tabii bu segmentte genel kalite belli bir seviyede, yani mucize beklememek lazım. Ama bu fiyat bandında başka modellere de bakayım dersen Mondial mh drift 125 ya da RKS rn 125 falan da göz ucuyla geçilebilir, ama srk daha derli toplu duruyor. İlk motor için üzmeyecek bir tercih olur.
Tam tersi ama sen bilirsin.

Hocam tam tersini neye göre dediniz merak ettim açıkçası. NS125R'ye kötü demem ama SRK hem oturuş olarak hem de malzeme hissiyatı olarak bir tık daha oturaklı duruyor. Duruşu diri, sele rahat, parçaya ulaşmak daha kolay, kullanıcı yorumları da hep olumlu yönde. NS daha dar, biraz daha Scooter'a yakın hissettiriyor bazı yerlerde. İlk motor olarak biraz daha güven hissi vermesi önemli, SRK bu konuda daha çok hoşuma gitti.

Yani tamam zevkler farklı olabilir, herkesin beklentisi başka ama “tam tersi” diyorsak onu da biraz açmak lazım ki karşılaştırma sağlıklı olsun. Ben kendi deneyimime göre SRK bir adım önde diyorum. Yine de herkesin bakış açısı kendine tabii.

Evet bence de gayet tam tersi arkadaş modelleri ve isimleri kaırştırıyor sanırsam diye düşünmedim değil. Veya fanlık yapıyor motora.

Hocam tam tersini neye göre dediniz merak ettim açıkçası. NS125R'ye kötü demem ama srk hem oturuş olarak hem de malzeme hissiyatı olarak bir tık daha oturaklı duruyor. Duruşu diri, sele rahat, parçaya ulaşmak daha kolay, kullanıcı yorumları da hep olumlu yönde. Ns daha dar, biraz daha Scooter'a yakın hissettiriyor bazı yerlerde. İlk motor olarak biraz daha güven hissi vermesi önemli, srk bu konuda daha çok hoşuma gitti.

Yani tamam zevkler farklı olabilir, herkesin beklentisi başka ama “tam tersi” diyorsak onu da biraz açmak lazım ki karşılaştırma sağlıklı olsun. Ben kendi deneyimime göre srk bir adım önde diyorum. Yine de herkesin bakış açısı kendine tabii.

Hocam dediklerinizin çoğu kişiselden ziyade oturuş rahatlık parça konusu vesaire değinmişsiniz. NS125 naked model oturuşu 125'lik (racing çakması) bir motora göre %100 daha iyi emin olun. Parça konsunda RKS çok da fazla parça kolaylığı sunan yer hiç değil tabii bulunduğunuz konuma bağlı biraz değişir ama çok yüksek ihtimalle konumunuzda NS125 parçasını daha rahat bulacaksınız.

Hocam tam tersini neye göre dediniz merak ettim açıkçası. NS125R'ye kötü demem ama SRK hem oturuş olarak hem de malzeme hissiyatı olarak bir tık daha oturaklı duruyor. Duruşu diri, sele rahat, parçaya ulaşmak daha kolay, kullanıcı yorumları da hep olumlu yönde. NS daha dar, biraz daha Scooter'a yakın hissettiriyor bazı yerlerde. İlk motor olarak biraz daha güven hissi vermesi önemli, SRK bu konuda daha çok hoşuma gitti.

Yani tamam zevkler farklı olabilir, herkesin beklentisi başka ama “tam tersi” diyorsak onu da biraz açmak lazım ki karşılaştırma sağlıklı olsun. Ben kendi deneyimime göre SRK bir adım önde diyorum. Yine de herkesin bakış açısı kendine tabii.

Evet bence de gayet tam tersi arkadaş modelleri ve isimleri kaırştırıyor sanırsam diye düşünmedim değil. Veya fanlık yapıyor motora.

Hocam dediklerinizin çoğu kişiselden ziyade oturuş rahatlık parça konusu vesaire değinmişsiniz. NS125 naked model oturuşu 125'lik (racing çakması) bir motora göre %100 daha iyi emin olun. Parça konsunda RKS çok da fazla parça kolaylığı sunan yer hiç değil tabii bulunduğunuz konuma bağlı biraz değişir ama çok yüksek ihtimalle konumunuzda NS125 parçasını daha rahat bulacaksınız.
Tork ve hız da önemli benim için bastığımda tatmin etsin yani , NS125 bu konuda nasıl peki?

Hocam saygı duyarım ama ben NS125'i de Srk'yı da bizzat test ederek baktım, söylediklerimi kulaktan dolma değil, direkt deneyimle söylüyorum. NS125'in oturuşu bana göre hafif öne eğik ve sele biraz dar, özellikle uzun boylu biri için kısa süre sonra rahatsız edici olabiliyor. Srk'da daha dik, daha oturaklı bir sürüş var, biraz daha hacimli durduğu için yeni başlayan biri için güven hissi veriyor dedim zaten. Bu tarz şeyler kişisel gibi gözüküyor ama aslında ergonomi direkt kullanıcı deneyimini etkiliyor.

Parça konusuna gelirsek, Ns'nin parçaları evet daha yaygın gibi duruyor ama fiyat/kalite dengesine bakınca srk tarafında da işler rayına oturmuş durumda. Servis işi lokasyona bağlı, ona bir şey diyemem ama ben bulunduğum yerde RKS'ye de kolay ulaşabiliyorum. Her şey parçaya ulaşmakla da bitmiyor, motorun genel sağlamlığı ve sürüş hissi de önemli. Ben Srk'nın daha bütünlüklü hissettirdiğini düşünüyorum.

Kısacası, Ns'yi kötülemem ama srk bana göre daha derli toplu bir motor. Yeni başlayan biri için tok durması ve sürüş hissiyatı bence azımsanacak şeyler değil.

Artı olarak arkadaş yeni başlayacağını söylemiş grenajlı bir motora gerek yok.

Tork naked modellerde daha iyidir. Hız bir tık o supersportumsu motorlarda bir tık daha fazladır hocam ikisinden birini seçmeniz lazım.

Artı olarak arkadaş yeni başlayacağını söylemiş grenajlı bir motora gerek yok.
Hmm anladım hocam ikisindende çok alakasız bir model daha var aklımda. Kuba Race 125 düşünüyorum sizce nasıldır ? Okuldan eve evden okula gideceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı