Srk R125 vs 2. el 250nk

TzioN

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD R5 5600
Ekran kartı: Sapphire pulse RX 7600
Ram:8x8 16GB 3600MHz Ram
Anakart: Asus Prime A520M-R
Merhaba, bütçem 140k motor almayı planlıyorum. İlk önce RKS srk R125 düşündüm sıfır olarak ama 125CC ileride yetmez satmak isterim ve satmakta zorlanırım diye 250sr a baktım ikinci el 4500-6000km. Onun dışında 250nk da düşündüm o da aynı kmlerde. Sizce hangisini almalıyım? Sıfır srk mı yoksa düşük km nk veya sr mı almalıyım? Bana CBR'ya da R25 demeyin, bütçem olsa zaten Çin malına bakmam. Motor tecrübem var, önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
NK ve SR yüksek kalite olmayan motorlar. Bu motorları yıpratmak çok kolay. Bakımları aksasın, hor kullanılsın yeter. Hemen bir yerden patlak verir ve servislerin muhteşem bilgi ve tecrübesi sayesinde bir sorunu hallederken yeni bir sorun ortaya çıkabilir. Bu yüzden ikinci el almak bence riskli. Sıfırını aldığınızda da ufak tefek sorunlar yaşayabilirsiniz ancak düzgün kullanır ve iyi bakarsanız büyük sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz oldukça düşer. Sıfır aldığınızda değer kaybeder, ikinci el aldığınızda ise elinizde patlama ihtimali var. Sıfırında da aynı ihtimal olduğu için ikinci ele yönelmek pek mantıksız durmuyor fakat yine de düşük kaliteli motorların ikinci eli sizi üzebilir.

Motor tecrübeniz yoksa 250'lik süremeyeceğinizi düşünmeyin. Hayatımda tek motor deneyimim 3-4 defa scooterda artçı olmaktı. Motor kapalıyken bile sürücü selesine oturmamıştım. Sonra 250NK aldım ve gayet normal sürebildim. Eğitimde zaten RTR 200 kullandım. Eğer yeni başlayanın süremeyeceği motorlar olsa eğitimlerde bu güçte motorları kullandırmazlar.

Motor tecrübeniz varsa 250cc'den başlayabilirsiniz ancak 250'lik dediğiniz makine kaç model? Temiz mi? Bakımları ne durumda? Bu gibi faktörlere dikkat etmenizi öneririm.
2024 model 4400kmde 250nklar var kozmetik olarak oldukça temiz garantisi devam ediyormuş vs temiz kullandığını belirtti yani sizce alınır mı yani beni ileride üzer mi bu markalar

Nk ve sr yüksek kalite olmayan motorlar. Bu motorları yıpratmak çok kolay. Bakımları aksasın, hor kullanılsın yeter. Hemen bir yerden patlak verir ve servislerin muhteşem bilgi ve tecrübesi sayesinde bir sorunu hallederken yeni bir sorun ortaya çıkabilir. Bu yüzden ikinci el almak bence riskli. Sıfırını aldığınızda da ufak tefek sorunlar yaşayabilirsiniz ancak düzgün kullanır ve iyi bakarsanız büyük sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz oldukça düşer. Sıfır aldığınızda değer kaybeder, ikinci el aldığınızda ise elinizde patlama ihtimali var. Sıfırında da aynı ihtimal olduğu için ikinci ele yönelmek pek mantıksız durmuyor fakat yine de düşük kaliteli motorların ikinci eli sizi üzebilir.

Motor tecrübeniz yoksa 250'lik süremeyeceğinizi düşünmeyin. Hayatımda tek motor deneyimim 3-4 defa scooterda artçı olmaktı. Motor kapalıyken bile sürücü selesine oturmamıştım. Sonra 250nk aldım ve gayet normal sürebildim. Eğitimde zaten rtr 200 kullandım. Eğer yeni başlayanın süremeyeceği motorlar olsa eğitimlerde bu güçte motorları kullandırmazlar.

Motor tecrübem var zaten scooter kullanıyorum ama vitesliye geçmek istiyorum artık o da beni üzmeyecek derecede olmasını istiyorum düşük km 250nk almak ya da sr almak mantıklı mıdır sence ya da ne bileyim sıfır SRK 125R almak mantıklı mı, şimdi bu ilk vitesli motorum olacak daha öncesinde arkadaşlarımın motorunu kullanmıştım biliyorum yani A2 ehliyete sahibim, sizce alınır mı? Çin malı motor 2023 2024 model 4500-6000KMLErde var ama almadan öncesinde bilenlere sizlere sormak istedim.

Hocam bu bütçede bu motorlar normal, bence alınır ve bakımını yaptırdıktan sonra gül gibi kullanırsınız.

Kullanıcılara sordum 250nk ve sr kullanıcılarına çoğu memnun olduğunu kronik sorunlarında eskide kaldığını söyledi tek kroniği yağmurda veya sarsıntıda motor arıza ışığının yanıp sönmesi ama hiçbir şekilde arıza vermemesi falan dediler YT'den araştırınca kullanıcı yorumlarında büyük sorun çıkarmadığını söylediler, ben yine de sormak istedim yüksek ihtimalle de 250nk alacağım 1 yıl kadar kullanıp satacağım zaten şehir içi süreceğim için beni tatmin edeceğini düşünüyorum.

@TzioN ikinci el alınır fakat dediğim gibi rodajının iyi yapılmış olması, genel kullanımda motorun zorlanmaması, bakımlarının zamanında yapılması gibi detaylar çok önemli. En kaliteli motoru da alsanız bu konular önemli. Bu motorlar düşük kalitede olduğu için çok daha önemli. Gerçekten iyi bakılmış motor bulursanız almanızı öneririm.

Ben de 125'lik ile 250'lik motorlar arasında kalmıştım. İyi ki 250 almışım. Eğer hemen değiştirme imkanınız yoksa motor yükseltmek istediğinizde canınız sıkılabilir. Alacağınız motor da bu konuda önemli. SRK 125R piyasası hakkında bilgim yok. Hızlı satılır mı bunu bilmeniz iyi olur. Çünkü yarın bir gün "hadi motor yükselteyim" dediğinizde elinizdeki motoru satmanız uzun sürebilir. Bu ikisi arasından 250NK öneririm. Tork ve hız olarak memnun etti beni. Nasıl bir düşünceniz var bilmiyorum ama kendi yaşadığımı söyleyeyim. İlk motor tecrübem olduğu için 250NK bana çok güçlü, çok hızlı geliyordu ve uzun süre kullanırım diye düşünüyordum ancak alıştıktan sonra yetersiz gelmeye başladı. Yani motor yükseltme isteği çok yoğun bir şekilde bastırabilir :D Bunu düşünerek hızlı satabileceğiniz bir motor alın derim.

İyi bakarsanız bu motorlar uzun süre kullanılabilir.

@TzioN ikinci el alınır fakat dediğim gibi rodajının iyi yapılmış olması, genel kullanımda motorun zorlanmaması, bakımlarının zamanında yapılması gibi detaylar çok önemli. En kaliteli motoru da alsanız bu konular önemli. Bu motorlar düşük kalitede olduğu için çok daha önemli. Gerçekten iyi bakılmış motor bulursanız almanızı öneririm.

Ben de 125'lik ile 250'lik motorlar arasında kalmıştım. İyi ki 250 almışım. Eğer hemen değiştirme imkanınız yoksa motor yükseltmek istediğinizde canınız sıkılabilir. Alacağınız motor da bu konuda önemli. SRK 125R piyasası hakkında bilgim yok. Hızlı satılır mı bunu bilmeniz iyi olur. Çünkü yarın bir gün "hadi motor yükselteyim" dediğinizde elinizdeki motoru satmanız uzun sürebilir. Bu ikisi arasından 250nk öneririm. Tork ve hız olarak memnun etti beni. Nasıl bir düşünceniz var bilmiyorum ama kendi yaşadığımı söyleyeyim. İlk motor tecrübem olduğu için 250nk bana çok güçlü, çok hızlı geliyordu ve uzun süre kullanırım diye düşünüyordum ancak alıştıktan sonra yetersiz gelmeye başladı. Yani motor yükseltme isteği çok yoğun bir şekilde bastırabilir :D bunu düşünerek hızlı satabileceğiniz bir motor alın derim.

İyi bakarsanız bu motorlar uzun süre kullanılabilir.

Srk piyasası bulunduğum şehirde az 10 15 tane satıcı var 7'si sıfır zaten, nk alacağım yüksek ihtimalle beni şehir içinde en fazla 50km uzun yol yaparım yani tatmin edeceğini düşünüyorum düşük kmde sözde temiz kullandığını söyleyen birkaç satıcı gördüm alacağım zaman gözle görüp süreceğim bakalım herhangi bir sorunu yoksa alırım, teşekkürler yanıtınız için.

Kullanıcılara sordum 250nk ve sr kullanıcılarına çoğu memnun olduğunu kronik sorunlarında eskide kaldığını söyledi tek kroniği yağmurda veya sarsıntıda motor arıza ışığının yanıp sönmesi ama hiçbir şekilde arıza vermemesi falan dediler YT'den araştırınca kullanıcı yorumlarında büyük sorun çıkarmadığını söylediler, ben yine de sormak istedim yüksek ihtimalle de 250nk alacağım 1 yıl kadar kullanıp satacağım zaten şehir içi süreceğim için beni tatmin edeceğini düşünüyorum.
2022 ve 2023 modellerinde birkaç kronik bulunuyor sanırım. 2024 model 250NK'da yaşadığım tek sorun ilk defa yağmurda çok fazla ıslandığında hararet göstergesinin gitmesi ve fanın sürekli çalışması. Serviste 5 dakikada yazılım yüklüyorlar ve sorun düzeliyor. Bir daha da bu sorunu yaşamadım. Bilmeniz gereken bir konu da motorun titreşiminden dolayı vidaların gevşemesi. Sürekli kontrol etmezseniz bir süre sonra motorun her yerinden ses geliyor.

2022 ve 2023 modellerinde birkaç kronik bulunuyor sanırım. 2024 model 250Nk'da yaşadığım tek sorun ilk defa yağmurda çok fazla ıslandığında hararet göstergesinin gitmesi ve fanın sürekli çalışması. Serviste 5 dakikada yazılım yüklüyorlar ve sorun düzeliyor. Bir daha da bu sorunu yaşamadım. Bilmeniz gereken bir konu da motorun titreşiminden dolayı vidaların gevşemesi. Sürekli kontrol etmezseniz bir süre sonra motorun her yerinden ses geliyor.

2024 modelleri bulunuyor istediğim fiyatlarda vida olayını çözüm bulurum teşekkür ederim tavsiye için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı