Uzun zamandır araştırıyorum ve ben de bu klavyeler arasında sıkışıp kaldım. Araştırma sonuçlarımı aktarayım. İlk olarak James Donkey 610 modeli ucuz ve gerçek mekanik bir klavye. Kutu içeriği güzel. Bazı pahalı klavyelerde bile bulunmayan bilek desteği mevcut. Lakin cherry çakması outemu marka kalitesiz switchler kullanıyor. İnsanlar tuşlara basarken rahatsız edici bir yay sesi gelmesinden şikayetçi ve bu forumda kesinlikle tavsiye edilmiyor. Steelseries m400 mekanik klavyeler arasında hem fiyatının ucuz olması, hem de kaliteli bir marka olmasından dolayı öneriliyor. Tek renk sabit ışıklandırması mevcut. Rgb özelliğini barındırmıyor. Kullandığı switchler Steelseries'in kendi üretimi cherryden biraz daha ekonomik diyebileceğimiz switchler. Yani marka iyi, fiyat ucuz, switchler idare eder.
Cooler Master Masterkeys Lite L ise fiyat olarak giriş seviye mekanik klavyelere yakın, membran klavyelerin en teknolojiği diyebiliriz. Bu ve Corsair'deki karşılığı olan k55 klavye mekanik hislidir, ve 1000tllik mekanik klavyelerdeki mekanik olması dışında çoğu özelliğe sahiptirler. (Rgb, yazılım vs)
Diğer ürünleri çok incelemedim ama sonuç olarak bi seçim yapmak gerekiyor. Klavyeye çok para vermek istemiyorum. Mekanik olmasını ve o hissi vermesini istiyorum diyorsanız, James Donkey 610 iyi bir seçim olacaktır. Ama ilerde yaşanabilecek kronik sorunlarla uğraşma riskini almış olacaksınız. Ayrıyeten bu tür ürünlerde düzgün bi garanti olduğunu düşünmüyorum.
Benim için marka da para da önemli, mekanik olsun, varsın switchleri cherryden düşük olsun. Rgb de istemiyorum. Tek renk mavi ışık yeterli. Marka güveni istiyorum, diyorsanız Steelseries m400 seçmelisiniz.
Sırf mekanik olsun diye tüm özelliklerinden mahrum bırakılmış klavye almaya gerek yok, mekanik hissiyatı da benim işimi görür. Rgb ve yazılım benim için önemli. Ayrıyeten marka güveni de istiyorum diyorsanız da Masterkeys lite l veya Corsair K55 modellerinden birini alabilirsiniz.
Son olarak benim şuanki düşüncem Hyperx Alloy Fps klavyenin fiyatının indirime girmesini beklemek. Sık olarak indirime giriyor ve çok kaliteli bi ürün. Kullandığı bileşenlerle, switchlerle oldukça kaliteli bir klavye.
Çok uzun oldu ama yardımcı olmak istedim, iyi geceler