Genel anlamda bir pişmanlığım yok aslında, her hangi bir pahalı klavye alsam da hemen hemen aynı şeylere sahip olacağım gerçeğinden yola çıkarak doğru bir alışveriş yaptığım konusunda kendimi ikna ettim.
Daha önce mekanik klavye kullanmadığım için her ne kadar mukayese edemeyecek olsam da, kırmızı switch olmasına rağmen baya sesli olduğunu söyleyebilirim. Bu, klavyenin switchleri dandik şeklinde algılanmasın. Gecenin 4 ünde yazı yazarken kırmızı switch bile yeterince sessiz olmuyormuş demek ki anlamında söylüyorum. Bu da mekanik klavye kullanmak isteyenlerin göze almak zorunda olduğu bir detay diye düşünüyorum.
Tuşların basım hissiyatı gayet iyi diyebilirim, tabi ki bunlar benim daha önce mekanik kullanmadığım göz önünde bulundurulunca doğruluğu tartışılır bir hal alıyor. Space tuşu diğerlerinden farklı bir sese sahip doğru söylüyorsunuz fakat rahatsız ediciliği de maalesef kişiden kişiye değiştiğinden nasıl yorum yapayım bilemiyorum. Ama genel anlamda daha iyi bir ses tonu fena olmazmış.
Işıklandırma konusuna gelince, nedendir bilmiyorum tek renklerde, özelliklede açık renklerde gözünüzü sağa sola oynatınca renklerin oluşmasını sağlayan ana renkleri yani kırmızı mavi ve yeşili göz ayırt edebiliyor. En büyük rahatsızlığım bu diyebilirim çünkü on parmak klavyem yok mecburen klavyeye bakarak yazıyorum ve bu renk yanılgısı çok rahatsız ediyor. Gerçi bu sorunu da ışıklandırmayı klavyede her rengin bulunduğu modun adı her ne ise o şekilde ayarlayarak çözdüm. Her ne kadar tek renk kullanmak istiyor olsam da zamanla hoşuma bile gitmeye başladığını söyleyebilirim.
Daha önce bir yerlerde de yazmıştım genel olarak aldığım donanımlardan pişmanlık duymuyorum pişmanlığı her defasında alamadıklarımdan yana yaşıyorum. Hala Asus Claymore klavyesinin linkini açar bunu mu alsaydım acaba derim.
Ben 270 TL gibi bir fiyata almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Zaten bir türlü karar veremiyor olmamın en büyük sebebiydi bu. Pahalı denebilecek klavyelere fiyat ne kadar yaklaşırsa, 100 TL daha verir öbürünü alırım düşüncesi eli kolu bağlıyor. Fakat bu durumda diğer almak istediğimle arasında neredeyse yarı yarıya fark vardı ve yeter yahu diyerek aldım geçtim.
Türkçe karakterlerin klavye üzerinde belirtilmemiş olması kafa karıştırıcı olabiliyor bu detayı da belirteyim. Harfler konusunda sıkıntı yaşanmıyor, o işi bilinçaltı zaten hallediyor ama noktalama işaretleri sıkıntı oluyor. Fakat bunu piyasa da ki bir çok klavyede de yaşayacağınız gerçeğini unutmayın.
Aklıma geldikçe ilave ediyorum, klavye de bilek desteği gibi görünen bölüm tamamen görsel amaçlı yapılmış, bilek desteği konusunda her hangi bir yararı yada zararı yok.