1 milyon saat çalışma ömrü 10 binlerde Harddisk'ler takır takır takırdatmaya başlıyor. Tabii her hafta format atıp, her ay TB'larca veri indirip durursan 1 yıl bile dayanmaz
Tabi ki teknolojinin ne hızda gelişeceği belli olmaz, benim ki bir tahmin. Garajımda gizliden ürettiğim bir disk türü yok piyasayı alt üst edecek.
Google Stadia oyun bazlı değişiklikler yapacak dünya çapında, iş bazlı kullanılmaya devam edilecektir bilgisayarlar. Bu yıla gelmemize rağmen dünyada tamamen elektronik evrak sistemine geçebilmiş bir millet yok hala kağıt tüketiyoruz. Önce elektronik evrak sistemine tamamen adapte olup, ondan sonra bilgisayarlara ihtiyacımız olmadığı zamanlara geçebiliriz diye düşünüyorum.
1 milyon saat çalışma ömrü 10 binlerde Harddisk'ler takır takır takırdatmaya başlıyor. Tabii her hafta format atıp, her ay TB'larca veri indirip durursan 1 yıl bile dayanmaz
Yazma ömrünün ne kadar olduğuna ve modele göre değişir. Samsung ve Üst seviye Adata ürünleri uzun ömürlü olacaktır. Diğer yandan James Donkey ve diğer kalitesiz ürünlerin çalıştığı her saniye için sevinmeniz gerekir.
A-DATA bana göre kalitesiz. Bu aralar sorun yaşayan çok. Zaten bende ilk başta donmalar sonra format sonrası mavi ekranlar gelmeye başlayınca iade ettim.
Dayanır 10 yılda dayanır 15 yılda. Hala çalışan bilmem kaç yıllık harddiskler var. SSD'lerin fabrika çıkışlı bir ömrü var ama takmayın kafaya kaliteli fiyat performans ürünü bir şey sizi uzun süre götürür. Elektronik şans işi bir yıldada bozulur 10 yıldada.
Dayanır 10 yılda dayanır 15 yılda. Hala çalışan bilmem kaç yıllık harddiskler var. SSD'lerin fabrika çıkışlı bir ömrü var ama takmayın kafaya kaliteli fiyat performans ürünü bir şey sizi uzun süre götürür. Elektronik şans işi bir yıldada bozulur 10 yıldada.
Yazma ömrünün ne kadar olduğuna ve modele göre değişir. Samsung ve Üst seviye Adata ürünleri uzun ömürlü olacaktır. Diğer yandan James Donkey ve diğer kalitesiz ürünlerin çalıştığı her saniye için sevinmeniz gerekir.
Abartmayın isterseniz. Harddiskler kaç yıldır var. Tabii ki daha iyisi uygun fiyatlı olunca kullanılır ama bu SSD'nin iyi bir ürün olduğu gerçeğini değiştirmez.
Kontrolcü işlemcisidir. Aslında her şeyidir. Verileri sıralar, haritalandırır, en uygun şekilde yazar. Bunun yanında firmware ve microcode'ta önemli. SSD'nin sağlığı için önemli olan Garbage Collection gibi algoritmaları sağlıklı bir şekilde çalıştırılması yazılımcıya, yani dolaylı olarak firmaya bağlı. Firma işini iyi yapıyorsa sıkıntı çıkmaz.