SSD 10 yıl dayanır mı?

Teknolojinin ne hızla gelişeceği belli olmaz.
Bundan 10 yıl sonra belki PC bile kalmaz.
Google Stadia şimdiden bunu gösteriyor.
Tabi ki teknolojinin ne hızda gelişeceği belli olmaz, benim ki bir tahmin. Garajımda gizliden ürettiğim bir disk türü yok piyasayı alt üst edecek. :)

Google Stadia oyun bazlı değişiklikler yapacak dünya çapında, iş bazlı kullanılmaya devam edilecektir bilgisayarlar. Bu yıla gelmemize rağmen dünyada tamamen elektronik evrak sistemine geçebilmiş bir millet yok hala kağıt tüketiyoruz. Önce elektronik evrak sistemine tamamen adapte olup, ondan sonra bilgisayarlara ihtiyacımız olmadığı zamanlara geçebiliriz diye düşünüyorum. :)

1 milyon saat çalışma ömrü :) 10 binlerde Harddisk'ler takır takır takırdatmaya başlıyor. :) Tabii her hafta format atıp, her ay TB'larca veri indirip durursan 1 yıl bile dayanmaz :)
Hocam fazla bir şey indiren birisi değilim 10 yıl toplasan 10 TB zor indiririm. Sizce ne kadar dayanır?
1 milyon saat çalışma ömrü :) 10 binlerde Harddisk'ler takır takır takırdatmaya başlıyor. :) Tabii her hafta format atıp, her ay TB'larca veri indirip durursan 1 yıl bile dayanmaz :)
A-Data SSD ye bir sürü format attım en sonunda mavi ekranlar gelmeye başladı iade ettim😂
Harddisklerin çalışma ömrü 10 bin saat mi?
Yazma ömrünün ne kadar olduğuna ve modele göre değişir. Samsung ve Üst seviye Adata ürünleri uzun ömürlü olacaktır. Diğer yandan James Donkey ve diğer kalitesiz ürünlerin çalıştığı her saniye için sevinmeniz gerekir.
A-DATA bana göre kalitesiz. Bu aralar sorun yaşayan çok. Zaten bende ilk başta donmalar sonra format sonrası mavi ekranlar gelmeye başlayınca iade ettim.
Teknolojinin ne hızla gelişeceği belli olmaz.
Bundan 10 yıl sonra belki PC bile kalmaz.
Google Stadia şimdiden bunu gösteriyor.
Türkiye'de bu internet olduğu sürece sence?

Dayanır 10 yılda dayanır 15 yılda. Hala çalışan bilmem kaç yıllık harddiskler var. SSD'lerin fabrika çıkışlı bir ömrü var ama takmayın kafaya kaliteli fiyat performans ürünü bir şey sizi uzun süre götürür. Elektronik şans işi bir yıldada bozulur 10 yıldada.

Dayanır 10 yılda dayanır 15 yılda. Hala çalışan bilmem kaç yıllık harddiskler var. SSD'lerin fabrika çıkışlı bir ömrü var ama takmayın kafaya kaliteli fiyat performans ürünü bir şey sizi uzun süre götürür. Elektronik şans işi bir yıldada bozulur 10 yıldada.
15 yıllık dayanan harddisk var ve hala çalışıyor.
Yazma ömrünün ne kadar olduğuna ve modele göre değişir. Samsung ve Üst seviye Adata ürünleri uzun ömürlü olacaktır. Diğer yandan James Donkey ve diğer kalitesiz ürünlerin çalıştığı her saniye için sevinmeniz gerekir.
240 GB tek modeli var zaten şu anda 3 yıl garantili.

Toshiba belleği var ama 3D Nand yok. Ama kontrolcüden kısılmış diyorlar. Nedir bu kontrolcü?

Kontrolcü işlemcisidir. Aslında her şeyidir. Verileri sıralar, haritalandırır, en uygun şekilde yazar. Bunun yanında firmware ve microcode'ta önemli. SSD'nin sağlığı için önemli olan Garbage Collection gibi algoritmaları sağlıklı bir şekilde çalıştırılması yazılımcıya, yani dolaylı olarak firmaya bağlı. Firma işini iyi yapıyorsa sıkıntı çıkmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı