SSD %100 kullanım ve takılma

dkusbazoglu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar

480 GB Netac N535S SSD'sini kullanmaktayım. WinRAR'dan dosya ayıklarken, bir yerden bir yere dosya taşırken SSD kullanımı %100 oluyor ve bu sırada başka işlemler yapamıyorum. Belgelerime basıyorum 10 saniyede açılıyor görev yöneticisine giriyorum 10 saniyede açılıyor. Crystal disk uygulamasından baktım hız düşüklüğü falan yok değerler normal ama dosya taşırken hız hep 10 20 mb/sn. ara ara 300 400'lere çıkıp direk düşüyor.
Taşıma işlemi yapmıyorken hiçbir sorun yok oyunlar muazzam hızda açılıyor Windows çok hızlı açılıyor girdiğim her şey çok hızlı herhangi bir donma takılma yok dediğim gibi sadece bir yerden bir yere veri taşırken veya ayıklama işlemi yaparken bu şekilde sorun yaşıyorum. Hazır sistem satın aldım montajlı bir şekilde geldi.

Sizlerden bu sorunum hakkında yardım rica ediyorum.

Not: HDD kullanmıyorum, Windows 10 son sürüm yüklü TRIM açık. Sistem C ve D olmak üzere ikiye ayrılmış.

Merhaba arkadaşlar

480 GB Netac N535S SSD'sini kullanmaktayım. WinRAR'dan dosya ayıklarken, bir yerden bir yere dosya taşırken SSD kullanımı %100 oluyor ve bu sırada başka işlemler yapamıyorum. Belgelerime basıyorum 10 saniyede açılıyor görev yöneticisine giriyorum 10 saniyede açılıyor. Crystal disk uygulamasından baktım hız düşüklüğü falan yok değerler normal ama dosya taşırken hız hep 10 20 mb/sn. ara ara 300 400'lere çıkıp direk düşüyor.
Taşıma işlemi yapmıyorken hiçbir sorun yok oyunlar muazzam hızda açılıyor Windows çok hızlı açılıyor girdiğim her şey çok hızlı herhangi bir donma takılma yok dediğim gibi sadece bir yerden bir yere veri taşırken veya ayıklama işlemi yaparken bu şekilde sorun yaşıyorum. Hazır sistem satın aldım montajlı bir şekilde geldi.

Sizlerden bu sorunum hakkında yardım rica ediyorum.

Not: HDD kullanmıyorum, Windows 10 son sürüm yüklü TRIM açık. Sistem C ve D olmak üzere ikiye ayrılmış.
Hocam nasıl taşıma hızı problemi yok? Ben HDD ile 40-50 MB/sn hız görüyorum. SSD'nize HDD Tune ile sağlık testi yapın. Quick Scan kısmının işaretini aldırın. Verileri bizimle paylaşın.

Hocam nasıl taşıma hızı problemi yok? Ben HDD ile 40-50 MB/sn hız görüyorum. SSD'nize HDD Tune ile sağlık testi yapın. Quick Scan kısmının işaretini aldırın. Verileri bizimle paylaşın.
Ben oyunlar için kullandığım HDD ile 200/200 hızlar alıyorum.
SSD pek bilindik değil, bu yüzden bir şey demek zor.
Sağlığına Hard Disk Sentinel ya da Crystal Disk Info'dan bakıp atar mısın?

Ben oyunlar için kullandığım HDD ile 200/200 hızlar alıyorum.
SSD pek bilindik değil, bu yüzden bir şey demek zor.
Sağlığına Hard Disk Sentinel ya da Crystal Disk Info'dan bakıp atar mısın?
Şuan yapıyorum testi hızlar yüksek gözüküyor.
Test sonuçlarım bu şekildedir.
@Asdasgudas

Dosya Ekleri

• 16089159306434904259314532681386.jpg
    16089159306434904259314532681386.jpg
    161,5 KB · Görüntüleme: 59
  • HDTune_Benchmark_Netac___SSD_480GB.png
    HDTune_Benchmark_Netac___SSD_480GB.png
    12,7 KB · Görüntüleme: 76
  • ssd.png
    ssd.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Hocam test sonuçlarınız düzgün gibi görünüyor fakat internette SSD'nizin okuma yazma hızı 560/520 görünüyor. Bana düşük gibi geldi. Yine de siz bilirsiniz test sonuçlarınız düzgün çıkmış.
Hocam zaten benim yazdığım şeyleri yazmışsınız. Benim sorunum ssd de işlem yaparken başka hiç birşey yapamamam. Belgelerime bile 10 saniye de giriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı