SSD Alanı düşük gözüküyor

habib gürkan

Decapat
Yeni sistem topladım 3-4 gün önce baktığımda sistem depolamam normaldi bugün baktım 35 GB kayıp 480 GB ssdvar 446 GB kullandııyor bana Yerel Disk C sağ tıkla özellikler deyince 112 GB dolu gözüküyor ama içine girince özellikler deyince 77 GB diyor. Gizli klasörleri göster yaptım neden böyle yapmıştır.
Yeniden başlat yapınca kayıp 19 GB düştü

Son düzenleyen: Moderatör:
İki ihtimal var ve ikisi de normal;

• Disk belleği dosyası olarak kullanılıyor olabilir.
  • SSD'nin sağlıklı çalışmasını sağlayan kırpma özelliği nedeniyle depolamanın bir kısmı kullanılamaz olarak işaretlenmiştir.
İki ayarla da oynamayın, gereksiz değiller.

Metrik sistemlerde değerler 1000'in katı şeklinde artar ama bilgisayarda bu değerler 1024'ün katı şeklinde artar. Satıcılar bunu düz hesap 1000 kabul edip çevirdiği için farklılık buradan kaynaklanıyor. Aslında şu an elinizde 480 Gigabayt yok 480.000.000.000 bayt var. Dediğim gibi değerler 1000'in katı şeklinde artıyor olsaydı ikisi de aynı şeyi ifade ediyor olurdu ama 1024 kat şeklinde artış olduğundan sonuç farklı oluyor. Bu sayıyı 1024'e bölersek KB, bir kez daha 1024'e bölersek MB ve bir kez daha 1024'e bölersek GB değerini elde ederiz. Bu da 447 GB'a denk geliyor. Yani toplam SSD kapasiteniz bu. Sadece size özel değil bütün 480 GB SSD'lerin kapasitesi budur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı