SSD alınca Windows kurulabilir mi?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Selam arkadaşlar, ben bir tane SSD alacağım BIOS'um açılmadığı için flash ile normal bilgisayarı başlatınca otomatik kurulum başlayacak mı? Biosve boot Manager gerektirmeden.

Selam arkadaşlar, ben bir tane SSD alacağım BIOS'um açılmadığı için flash ile normal bilgisayarı başlatınca otomatik kurulum başlayacak mı? Biosve boot Manager gerektirmeden.

Hocam ben SSD'yi kutusundan çıkarttım taktım bilgisayara sonra flash sürücüyü taktım bilgisayar açılırken F12 bastım açılan yerden Flash'ı seçtim kurmaya başladım yani benimki çok basitti sistemden sisteme değişirmi bilmiyorum ama aynıdır bence çoğu.

USB'ye hangi sürüm Windows indiriceksen kurar açarsın depolamaları siler Windows'u o SSD diskine kurarsın.

Anladım fakat dediğim gibi BIOS açılmıyor bende USB'yi girip bilgisayarı başlatınca SSD'den direk kurulum ekranıa atacak mı?

Hocam ben SSD'yi kutusundan çıkarttım taktım bilgisayara sonra flash sürücüyü taktım bilgisayar açılırken F12 bastım açılan yerden Flash'ı seçtim kurmaya başladım yani benimki çok basitti sistemden sisteme değişirmi bilmiyorum ama aynıdır bence çoğu.

İşte ben seçemiyorum kral boot Manager ve BIOS açılmıyor.

USB'yi boot ettikten sonra kurulum başlayacaktır.

Dediğim gibi BIOS gerekmeyecek değil mi genelde BIOS'a girip USB'yi seçmemiz gerekmiyor mu?

Anladım fakat dediğim gibi BIOS açılmıyor bende USB'yi girip bilgisayarı başlatınca SSD'den direk kurulum ekranıa atacak mı?

İşte ben seçemiyorum kral boot Manager ve BIOS açılmıyor.

Dediğim gibi BIOS gerekmeyecek değil mi genelde BIOS'a girip USB'yi seçmemiz gerekmiyor mu?

SSD'yi bir bilgisayarcıya verip içine Windows yüklettirebilirsin.

Ben yükleyeceğim kral. Sen benim soruyu cevapla BIOS gerekmeyecektir değil mi?
SSD'nin açılışta boot edilip windows yükleme ekranını göstermesi için BIOS üzerinden SSD'yi ilk sıraya çekmeniz gerekiyor, yani gerecektir tabii ki. (bazen boot menü oluyor bir tuşla açıyorsun, oradan ssdyi seçip yine windows kurulumuna başlayabilirsin fakat sende var mı bilmiyorum)

SSD'nin açılışta boot edilip Windows yükleme ekranını göstermesi için BIOS üzerinden SSD'yi ilk sıraya çekmeniz gerekiyor, yani gerecektir tabii ki.

Daha önce format attığımda ilk sıraya çekmiştim ama sonradan BIOS'a giremeim bir daha bence diski çıkarıp girdim orada USB gitmişti onun yerine Windows boot Manager ilk sıraya gelmişti.

Gerekecek, Windows 11 yükleyeceksen TPM ve Secure Boot açman gerekebilir, boot ekranından da Windows'u yükleyeceğin Flash'ı seçmen gerek.

Daha önce formatta seçmiştim fakat USB gitmiş yerine Windows boot Manager gelmiş olacak yine de değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı