SSD alırken nelere dikkat edilmeli?

Ahsg

Hectopat
Nasıl bir SSD alınmalı marka ve model olarak en iyileri hangileri? Bilgisayarda tek disklik fiziki alan mevcut dolayısıyla ne kadarlık bir depolama alanı satın alırsam Windows 11'i 10 sene daha (disk ömrü boyunca) sağlıklı bir şekilde götürür? Ayrıca hangi boyutta (kaç inçlik) SSD almam gerektiğini nasıl öğrenebilirim?
Bu SSD her bilgisayara takılabilir mi? Kaç inç olduğu yazmıyor.
Bilgisayarım bu.

Hızlardan anlamıyorum nasıl olmalı hızlar?
Marka öneriniz nedir?
Samsung 870 EVO nasıl?
Samsung markasını SSD konusunda başarılı buluyorum. Bence Samsung 870 EVO en iyi SATA SSD'lerden biri.

Ben de Amazon'da çok satanlarda bunu görmüştüm kullananlar memnun görünüyor. SSD fiyatlarında markadan markaya çok bir oynama yok gibi geldi. Ya da ben çok marka görmedim. 500 GB Windows 11 ile kaç seneye hafıza sorunu yaratır tahmini? Kullanım alanı olarak 465 GB veriyor.

Vadedilen hızlara yakın olmalı. Samsun 870 EVO, S tier yani piyasadaki en iyi SSD'lerden biri.

Daha iyisi hangisi? Yok sormak istediğim kaç hızından yüksek olanı satın almalıyım? Yoksa alınca hızı nasıl ölçeceğimi bilmiyorum

Samsung, mümkünse M2.

M.2 nedir?

Nasıl bir SSD alınmalı marka ve model olarak en iyileri hangileri? Bilgisayarda tek disklik fiziki alan mevcut dolayısıyla ne kadarlık bir depolama alanı satın alırsam Windows 11'i 10 sene daha (disk ömrü boyunca) sağlıklı bir şekilde götürür? Ayrıca hangi boyutta (kaç inçlik) SSD almam gerektiğini nasıl öğrenebilirim?
Bu SSD her bilgisayara takılabilir mi? Kaç inç olduğu yazmıyor.
Bilgisayarım bu.

Crucial, Adata, Kingston, Western Digital çok fazla satmış. Ne malı bunlar? Fazla satmalarının sebebi nedir? Kalite sıralamasına sokarsak nasıl olur? Samsung mu daha iyi bunlar mı?

Son düzenleme:
Daha iyisi hangisi? Yok sormak istediğim kaç hızından yüksek olanı satın almalıyım? Yoksa alınca hızı nasıl ölçeceğimi bilmiyorum.

CrystalDiskMark ile hızları ölçebilirsiniz. Ideal hızlar 400-550 mb/sdir.

M.2 ise PCI-e kullanan SSD'lerin takıldığı soketin is midir? SATA'dan farkı ise, daha yüksek hızlara ulaşabilmesidir.

Samsung mu daha iyi bunlar mı?

Crucial, Adata, Kingston, Western Digital çok fazla satmış. Ne malı bunlar? Fazla satmalarının sebebi nedir? Kalite sıralamasına sokarsak nasıl olur?

Burada markayı değil modelleri eleştiririz.
SSD alacaksanız bu konudaki katman listesinden yararlanabilirsiniz. Orada tierleri (katmanları) yazıyor. Sden başlayıp D- ye kadar gidiyor. Sler en iyi, D-ler ise kötü (kronik sorunlu olduğu veya kalitesiz olduğu için ).

Ancak SSD önerisi istiyorsanız önerilerim:
Samsung 870 EVO.
SanDisk Ultra / WD Blue (aynılar).
Seagate Barracuda 120.
Kingston kc 600.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
CrystalDiskMark ile hızları ölçebilirsiniz. Ideal hızlar 400-550 mb/sdir.

M.2 ise PCI-e kullanan SSD'lerin takıldığı soketin is midir? SATA'dan farkı ise, daha yüksek hızlara ulaşabilmesidir.

Burada markayı değil modelleri eleştiririz.
SSD alacaksanız bu konudaki katman listesinden yararlanabilirsiniz. Orada tierleri (katmanları) yazıyor. Sden başlayıp D- ye kadar gidiyor. Sler en iyi, D-ler ise kötü (kronik sorunlu olduğu veya kalitesiz olduğu için ).

Ancak SSD önerisi istiyorsanız önerilerim:
Samsung 870 EVO.
SanDisk Ultra / WD Blue (aynılar).
Seagate Barracuda 120.
Kingston kc 600.
Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı