SSD aşırı yavaşladı

Professor_Kliq

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i7-12700H 2.70 GHz
Anakart: Micro-Star MS-1583
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060
RAM: SAMSUNG M471A1K43EB1-CWE 2x 8GB 3200 MHz
SSD: SAMSUNG MZVL41T0HBLB-00BTW 1TB
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria LTC10Z240GG8 SATA 3.0 2.5" 240 GB
Anakart
Gigabyte B450M H
Son zamanlarda bilgisisayarımın açılması süresi 2-3 kat arttı. Geçen seferde anakart logosunda takılı kalıyordu birkaç kez bilgisayarı resetleyince anca açılmıştı aynı zamanda uygulamalar ve oyunlarda ciddi oranda geç açılmaya başladı. Mesela Cyberpunk 2077 oynamak için oynaya tıkladığımda intronun girmesi için bile 1 dakika kadar masaüstüne bakarak bekliyorum. Ya da bir dosyayı kopyala yapıştır yaptığımda aktarma ekranının gelmesi bile birkaç saniye sürüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-05-24 211603.png
    53,3 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD doluluğu arttıkça yavaşlar. Eğer bilgisayarı kapat tuşuna tıklayıp sonra açarsan hızlı açılır ama yeniden başlata tıklarsan normale göre yavaş açılacaktır.

Hocam bende de bazen 6-7 saniyede açılıyor bazen 20, neden böyle?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun var format atma bahanesiyle Windows 11 yaptım şimdi iyi gibi.

SSD doluluğu arttıkça yavaşlar. Eğer bilgisayarı kapat tuşuna tıklayıp sonra açarsan hızlı açılır ama yeniden başlata tıklarsan normale göre yavaş açılacaktır.

%80 falan doluluğu ayırca yeniden başlatmaktan kastım takılı kaldığı için düğmesinden kapatıp açmamdı.

Başlangıçta açılan programları kapatın ama ilk günkü performansı olmuyor format atmadığınız sürece.

Başlangıçta açılan neredeyse her şey kapalı ayrıca sorunum açılma süresinden çok uygulamaların tepki vermesinin aşırı yavaşlamış olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…