SSD bozan Windows 11 sürümü düzeltildi mi?

Levi G

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
G-Skıll 16 gb ram 6000mhz
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 1TB EXCERIA PLUS G3 NVMe M.2 ssd
Ekran kartı
xfx 9060xt 16gb
Anakart
asus prıme b650m-r
İşlemci
ryzen 5 7500f
Merhaba, en son Windows 11 Update"i SSD bozuyor diye haberler vardı. Bu sorun çözüldü mü? Cevaplarsanız sevinirim.

Hayır. Hala birçok bilgisayarda bulunuyor. Kaldır sıkıntı olmaz. Hemen kaldır.

Ben kaldırmadım güncellemeyi şimdilik bir şey yok, siz yine de çoğunluğa uyup kaldırın olmazsa.

Peki güncellemeyi kladırmasam bir sıkıntı olur mu ve o Update'in tam sürümünü biliyor musunuz?

Söylediğim gibi. KB5063878 Update sürümü bu. Güncelleme yüklüyse hemen kaldırın ne zaman bozacağı belli olmuyor. Genelde disk büyük oranda doluysa ve 50GB yazma yaparsanız bozuyor.

Benim bu güncelleme çıktıktan 3-4 gün sonra bilgisayar açılırken Smart hard disk error vermeye başladı. Hard Disk Sentinel ile SSD sağlığına baktığımda sağlığın %35 olduğunu gördüm. Şu an SSD hala çalışıyor ama açılırken Smart hard disk error veriyor pek fazla ömrü yok yani. Microsoft bu zararı karşılayacak mı bir açıklama var mı?

Düzeltilmedi. Büyük transferler yaparsan güncelleme orada devre giriyor ve SSD'ni bozuyor.

SSD'nin bozulmasındaki nedeni bazı disklerde olan donanım yazılımının bu açığa neden olmasıymış. Bu videonun 10:50'nci saniyesine bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…