SSD çok fazla veri yazıyor

370040

Hectopat
Merhaba bilgisayarı alalı 1 ay oldu. İki tane SATA SSD bir tane M.2 SSD var. Sorun şurada: M.2 SSD sağlığı %2 düştü 1 ayda ve 2.5 TB veri yazdığı söylüyor ancak bu imkansız. Windows kurulu olduğu için mi bu kadar yüksek gözüküyor? 200 GB alanı var zaten 2.5 TB'lik bir şey kesinlikle indirmedim. Arka planda bir şeyler mi yazıyor acaba kendi kendine bu normal mi yoksa?

Ekran görüntüsü 2025-04-25 141616.png

Merhaba bilgisayarı alalı 1 ay oldu. İki tane SATA SSD bir tane M.2 SSD var. Sorun şurada: M.2 SSD sağlığı %2 düştü 1 ayda ve 2.5 TB veri yazdığı söylüyor ancak bu imkansız. Windows kurulu olduğu için mi bu kadar yüksek gözüküyor? 200 GB alanı var zaten 2.5 TB'lik bir şey kesinlikle indirmedim. Arka planda bir şeyler mi yazıyor acaba kendi kendine bu normal mi yoksa?

Eki Görüntüle 2477441

Normal normal sorun olsa sağlığı düşer.

Benim 240'lık SATA SSD'de aynı sorun var sağlığı 3 ayda sağlık %3 düştü şu ana kadar yazılmış toplam veri 4 TB gözüküyor.
Crack oyun falan indirmem zaten bilgisayarımda 3 oyun var garip vallahi.

Muhtemelen Windows Sanal Bellek olarak o SSD'yi kullanıyor veri yazması o yüzden olabilir. SSD sağlığı düşmesi normal hocam. Bi süre hızlı düşüyor sonra duruyor. Bir süre sonra tekrar yavaş düşüyor. Çok kafaya takmamak lazım. Elimde 5 yıllık XPG SX8200 var. Şuanda %81 sağlıkta. Kingston Renegade aldım aralık ayında. Şu anda %99 gözüküyor. 4-5 TB veri yazılmış gözüküyor.

Muhtemelen Windows Sanal Bellek olarak o SSD'yi kullanıyor veri yazması o yüzden olabilir. SSD sağlığı düşmesi normal hocam. Bi süre hızlı düşüyor sonra duruyor. Bir süre sonra tekrar yavaş düşüyor. Çok kafaya takmamak lazım. Elimde 5 yıllık XPG SX8200 var. Şuanda %81 sağlıkta. Kingston Renegade aldım aralık ayında. Şu anda %99 gözüküyor. 4-5 TB veri yazılmış gözüküyor.
Tamam sağlık düşmesi konusunu anladım ancak 2.5 TB verinin 30 günde yazılması da garip geldi. Günlük 10 saat kullanım yapıyorum. İndirme falan da yapmadım öyle fazla. Kendi kendine sürekli bir şey yazıyor gibi arka planda.

Windows kurulu olduğu için bütün sistem oradan çalışıyor. Okuma-yazma işlemi günlük kullanımda yaptığınız her işlem oradan geçiyor normal yani. Oyun oynadığınızda da sanal bellek oradan kullanıyor. O da okuma-yazma işlemi yapıyor.

Western Digital SN740 M.2 SSD'nin 1 yıllık kullanım sonucu %96 sağlık ve 40 derece. 59 TB veri okuyup, 35 TB veri yazmışım. Aylık 2.91 TB veri yazdığım anlamına geliyor fakat ben çok sık yeni oyun çıktıkça kuruyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı