SSD çoklayıcı var mı?

zweihanderr

Centipat
Daha fazla  
İyi günler. Gigabyte A620M DS3H anakartım var. Bu anakarta 2 adet SSD takmak istiyorum fakat tek slot var. SSD çoklayıcı diye bir ürün var mı? Eğer varsa performansı nasıl etkiler? Mesela takınca SSD'nin hızı düşer mi?

SATA SSD eski ve yavaş değil mi? M.2 dönüştürücüler performansı etkiler mi?

Dönüştürücülerin hiçbir zararı yok kullanabilirsiniz aynı mantıkla çalışıyor çünkü

Peki M.2 dönüştürücüler nereye takılıyor? Sanırım PCI exp e takılıyor fakat orada ekran kartı var başka slot da yok.

Peki M.2 dönüştürücüler nereye takılıyor? Sanırım PCI exp e takılıyor fakat orada ekran kartı var başka slot da yok.

Küçük PCI slotundan yok mu anakartınızda.

X1 soket varmış anakartınızda o da NVMe SSD'yi SATA hızlarında çalıştırır o yüzden mantıksız.

SATA SSD eski ve yavaş değil mi? M.2 dönüştürücüler performansı etkiler mi?

Depolama için kullanmayacak mısın neticesinde? Evde kullanıyorsan yeterli, 500 MB okuma yazma oluyor genelinde. Tabii fiyatı M.2'den pahalı diye alacaksan da karşı çıkmam.
Dönüştürücü kullanmadım ama desteklenen hız neyse onu alırsın PCI'e slotundan, ekran kartı slotunun altında küçük bir slot oluyor oraya takarsın anakart kutundan PCI'e kaç olduğuna bakıp öğrenebilirsin alacağın hızlarda burada gösteriyor.

bf700f17-bc59-4636-b59a-cb86fc34193d.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı