SSD CPU Undervolt Yüzünden Bozulur mu?

harleyquin12

Hectopat
Evet daha önceden konusu olmuştu bilgisayarım Tulpar T7 19.5 bilgisayarıma daha önce Adata XPG SX6000PRO SSD taktım ve undervolt yaptıktan sonra bozuldu ve garantiye yolladım. Bozulma sebebinin undervolt olduğunu anlayamadığım için garantiden yeni gelen SSD'de undervolt yaptıktan bir 20 dakika sonra bozuldu ve o zaman undervolt yüzünden bozulduğunu anladım ancak bilgisayarda Samsung PM981A NVMe SSD ve 850 Evo SATA 3 SSD'de takılı bu ikisi etkilenmezken XPG SX6000PRO undervolt sonucunda bozuluyor bende bu durum üzerine bilgisayarıma Samsung 970 Evo taktım ve undervoltsuz kullanmaya karar verdim ancak kullananlar bilir i7 9750H Undervolt'a fazlasıyla ihtiyaç duyan bir işlemci undervolt varken 4 GHz'de çalışacağına 3.5 GHz'de çalışıyor ve Battlefield 5 gibi bir oyunda RTX 2070 ekran kartının %80 inin kullanılmasına sebep oluyor yani bir nevi darboğaza sebep oluyor.
Bilgisayarında Samsung 970 Evo SSD olup undervolt yapanlar var mı acaba? Özellikle Monster kullanıcısı var mı? Gerçekten cesaret edemiyorum SSD undervolt yüzünden niye bozulur bana açıklayabilecek bir arkadaş var mı acaba? Gerçekten yardımınıza ihtiyacım var cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de merak ettim açıkcası

Undervolt yapan birsürü insan var bence undervolt ssd'ye zarar verse bu duyulurdu özellikle o kadar kısa sürede zarar vermesi garip geldi.
Bu arada undervolt konusunda yardımcı olabilir misin ayarları tam bilmiyorum her videoda farklı yazıyo

Eğer o cihazı kullanıyorsan, zaten undervolt yapılı bir şekilde geliyor eline. BIOS'a gir ve kontrol et -50 mv kadar undervolt var. Undervoltun SSD'ye zararının olma ihtimalini bırak, zararı olduğunu iddia eden dahi yok. Acer, Asus, Lenovo, Monster bazı modellerinde fabrika çıkışlı olarak (Yani son kullanıcıya o şekilde ulaştırıyorlar) undervolt yapıyorlar.
Belki taktığın kısımda ya da gelen üründe bir sıkıntı vardır. Garantide ürün için ne açıklama yapıldı sana?

Eğer o cihazı kullanıyorsan, zaten undervolt yapılı bir şekilde geliyor eline. BIOS'a gir ve kontrol et -50 mv kadar undervolt var. Undervoltun SSD'ye zararının olma ihtimalini bırak, zararı olduğunu iddia eden dahi yok. Acer, Asus, Lenovo, Monster bazı modellerinde fabrika çıkışlı olarak (Yani son kullanıcıya o şekilde ulaştırıyorlar) undervolt yapıyorlar.
Belki taktığın kısımda ya da gelen üründe bir sıkıntı vardır. Garantide ürün için ne açıklama yapıldı sana?
hocam undervolt konusunda bir iki sorum olacakta size sorabilir miyim ? özel mesaj göndermeyi bilmiyorum :D

bir hata edip dell laptop aldım. Gpu ve cpu aynı anda kullanıldığı anda throttlinge başlıyor ve cpu frekansını 1.8 lere düşürüyordu.Intel thermal frameworku silince bu sorun düzeldi bu seferde cpu ve gpu aşırı ısınmaya başladı özellikle cpu 98 dereceleri gördü son çare undervolt denedim ve sonuçlar çok iyiydi gpu çok düşmese de cpu 85 i artık geçmiyor.(intel thermal frameworkü gene silmek zorunda kaldım çünkü undervolta rağmen throttling yapıyor 65 derecede bile yapıyor bu throttlingi)
işlemcim 7700hq
Throttlestop programını kullanıyorum da ayarlar nasıl olmalı?
internetten izlediğim videolarda herkes farklı şeyler yapıyordu.
ana ekranda dokunmam gereken bir şey var mı?
cpu core ve cpu cache i -125mv düşürdüm( cachei 150 yapınca mavi ekran verdi) bu ikisi aynı miktarad mı düşürülmeli ve intel gpunun da voltajını düşürmeli miyim ?
Ha birde undervoltun sürekli açık olmasının bir zararı var mı yoksa sadece oyunlarda mı etkinleştirmeliyim ?
Birde site üzerinde 2 sürüm var ocak 2019 da çıkan stabil ve 2020 de çıkan beta sürümü ,hangisini kullanmalıyım?

Evet Intel'in o uygulamasını silmen iyi olmuş, gerekli gereksiz termal sınır getiriyor belli ki.
İkisini farklı değerlerde ayarlayanlar var ama sen ikisini de aynı seviyeye getir. -125mv iyi değer, zaten 7700HQ'lar o seviyelerde yapılıyor.
Intel GPU pek farkettirmiyor. Ben yaptım ama uğraşına değmez.
Undervolt sürekli açık kalsın, benim hep açık.
Herkesin farklı yapmasının sebebi her işlemci için farklı olması.
Asıl mesele o yaptıklarında diğer ayarlarla uğraşmana gerek yok.
Eğer çok ısınıyorsa altına kesin soğutucu al ve gerekirse GPU'nu da undervolt yap, hangi GPU bilmiyorum gerçi.

Evet Intel'in o uygulamasını silmen iyi olmuş, gerekli gereksiz termal sınır getiriyor belli ki.
İkisini farklı değerlerde ayarlayanlar var ama sen ikisini de aynı seviyeye getir. -125mv iyi değer, zaten 7700HQ'lar o seviyelerde yapılıyor.
Intel GPU pek farkettirmiyor. Ben yaptım ama uğraşına değmez.
Undervolt sürekli açık kalsın, benim hep açık.
Herkesin farklı yapmasının sebebi her işlemci için farklı olması.
Asıl mesele o yaptıklarında diğer ayarlarla uğraşmana gerek yok.
Eğer çok ısınıyorsa altına kesin soğutucu al ve gerekirse GPU'nu da undervolt yap, hangi GPU bilmiyorum gerçi.
gpu 1050ti 80 derece görüyor maksimum bu tehlikeli olur mu? laptop soğutucuların pek etkili olmadığı yazıyor incelemelerde. bide en son düzenleme ile 2 soru daha sormuştum onlara da cevap versen çok güzel olur .

Son düzenleme:
Hayır bir zararı yok sürekli açık tutabilirsin.
Stabil olanı indir, işlemcinle uyumsuzluk sorunun da olmaz yeni bir işlemci değil sonuçta.
Eğer işlemcin 80 derece görüyorsa maksimum çok iyi değer, ekran kartın görüyorsa sıcak ama yapacağın çok da bir şey yok. Ekran kartın (GPU) nedir?
Soğutucular, notebookun alt kısmında hava girecek boşluklar var ise gerçekten etkili oluyor.
Edit: Ekleme yapmışsın, 1050ti için sıcak değerler. Temizlik ve macun yenilemesi yaptın mı?

Hayır bir zararı yok sürekli açık tutabilirsin.
Stabil olanı indir, işlemcinle uyumsuzluk sorunun da olmaz yeni bir işlemci değil sonuçta.
Eğer işlemcin 80 derece görüyorsa maksimum çok iyi değer, ekran kartın görüyorsa sıcak ama yapacağın çok da bir şey yok. Ekran kartın (GPU) nedir?
Soğutucular, notebookun alt kısmında hava girecek boşluklar var ise gerçekten etkili oluyor.
ekran kartım 1050ti
gpu 80 dereceyi sürekli yüzde yüz kullanımda bi yarım saat oynayınca görüyor işte dediğim gibi hiçbir throttle olmuyor 1700mhz de çalışıyor sürekkli mhz 1600 e düsürüp sıcaklıgı da düsürebilirim
hocam bir de bu undervolt sayfasında cpu cores,turbo limits gibi ayarlar var onlara dokunmayayım demi?fan temizliğini yeni yaptım macun 8 ay önce değişti

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı