SSD değişimi sonrası "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mavi ekran hatası

falcon1201

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma Samsung 970 EVO NVMe 1TB SSD takıp 0'dan Windows 10 kurulumu yaptım. Unity, Blender, VR oyunları gibi sistem kaynaklarını fazla kullanan bir program çalıştırdığımda bilgisayarım çeşitli mavi ekran hataları veriyor. En sık "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatası alıyorum. İnternette önerilen çoğu çözümü denedim hiçbiri işe yaramadı. Memtest86 testinde de hiç hata çıkarmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. (bir etkisi var mı bilmiyorum ama bilgisayarımda farklı sürücülerde Ubuntu ve Hackintosh kurulu)

Minidump dosyaları: minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Bluetooth USB aygıtını bilgisayara takma. Yani çıkart.

MSI ile ilgili yazılımı kaldırın.

Logitech ile ilgili yazılımı kaldırın.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

HD Tune ile "error scan" tesi yap ve "health" sekmesini paylaş.
HD Sentinel yazılımı ile sağlık dereceni paylaş ve S.M.A.R.T verini paylaş.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Afterburner haricinde tüm MSI yazılımlarını kaldırdım. Bluetooth Dongle'ını çıkardım. Logitech Gaming Software Kaldırdım. Ekran kartı sürücüsünü son sürüme güncelledim. HD Tune ile tarama yaptırdım hiç hata bulamadı. HD Sentinel sağlık derecesini ekteki resimlerden görebilirsiniz. Hitachi marka eski bir laptoptan çıkma diskin sağlığı %59 olarak gözüküyor. Windows bu diski kullanmıyor hatta biçimlendirilmiş de değil. Acaba bu disk sıkıntı yaratıyor olabilir mi?

Yukardakileri yaptıktan sonraki minidump: minidump2.rar

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    84,3 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    82,2 KB · Görüntüleme: 41
Error Scan taraması yapın demiştik. Sağlık iyi değil. HD Tune ile Error Scan taraması yapın, S.M.A.R.T verisini paylaşın.
Pardon 38 sektörde arıza var yazısını görmedim. Bu disk bilgisayarınıza bağlıysa sorun muhtemelen ondan kaynaklı.

Error Scan taraması yapın demiştik. Sağlık iyi değil. HD Tune ile Error Scan taraması yapın, S.M.A.R.T verisini paylaşın.
Pardon 38 sektörde arıza var yazısını görmedim. Bu disk bilgisayarınıza bağlıysa sorun muhtemelen ondan kaynaklı.
Hd tune ile error scan taramasını yaptım.
Dedikleriniz yaptım hala hata alıyorum. Event viewer'da şöyle bişey karşıma çıktı.
Dediklerinizi yaptım. Yine aynı BSOD hatasını alıyorum. Event viewerda şöyle bir hata buldum.
Dediklerinizi yaptım. Maalesef yine aynı BSOD hatalarını alıyorum. Event Viewer da şöyle bir şey karşıma çıktı.
Hitachi marka diskin sisteme mavi ekran verdirme ihtimali çok düşük. Zaten kullanılmıyormuş. Bölümü olmadığı için.
Diski sistemden çıkarıp mavi ekran alıp almadığınıza bakabilirsiniz.

Diski çıkardım dediğiniz gibi bir değişiklik olmadı. Event Viewer'da şöyle bir hata karşıma geldi.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 40
  • 2.png
    2.png
    33,1 KB · Görüntüleme: 50
  • 3.png
    3.png
    32,1 KB · Görüntüleme: 48
  • 4.png
    4.png
    34,4 KB · Görüntüleme: 40
  • 5.png
    5.png
    34 KB · Görüntüleme: 46
  • 6.png
    6.png
    32,2 KB · Görüntüleme: 40
  • 1.png
    1.png
    70,8 KB · Görüntüleme: 50
  • 1.png
    1.png
    70,8 KB · Görüntüleme: 43
  • 1.png
    1.png
    70,8 KB · Görüntüleme: 45
  • 2341231.png
    2341231.png
    70,8 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
HD Tune'un 5.75 sürümüyle teker teker "health" sekmesini paylaşın ve hepsine teker teker "error scan" testi yap.

"error scan" testi kırmızı alan buldu mu? Kullandığın bütün disklere yap.

Dediğim HD Sentinel yazılımı ile istediğim testlerin ekran görüntüsünü al ve paylaş.

HD Tune'un 5.75 sürümüyle teker teker "health" sekmesini paylaşın ve hepsine teker teker "error scan" testi yap.

"Error scan" testi kırmızı alan buldu mu? Kullandığın bütün disklere yap.

Dediğim HD Sentinel yazılımı ile istediğim testlerin ekran görüntüsünü al ve paylaş.

Cevabınız için teşekkür ederim. Sorunun disklerden kaynaklandığını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle yazılımsal bir hatadır.

Hıtachi diskinde sorun olduğunu düşünüyorum. 5.75 sürümüyle tekrar paylaşabilir misin? Çünkü eski sürümde pek "health" kısmı doğru çalışmıyor. En iyisi 5.75 sürümü gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı