Listeden hangi oyun alınmalı?

Oyunlar birbiri ile alakasız lakin vakit sıkıntın olduğunu görüyorum yoksa ELden Ring'in olduğu bir listeye bakıp düşünmeye bile gerek yok. Şu 3 oyun çok zaman alacağından eleniyor.

Elden Ring, Kingdom Come ve Long Dark (Hikaye modu kısa survivor modu sonsuz gibi bir şey)

Maksadın oyun bitirmek ise AC Unity, Metro Exodus ve Fallout 4 bunlar diğerlerinden kısa bunları alıp bitireceksin ama ciddi manada eğlenmek huzur bulmak istiyorsan Long Dark'ı alır survivor modunda takılırsın şuan bile sana bunu yazarken arkada açık oyun birazdan geçeceğim.

Elden Ring ölmeden önce oynanması gereken bir başyapıt zaten Long Dark ile farklı tür kıyaslama yapmıyorum ama özel zaman ayrılması gerekiyor vakit çok olduğunda sindire sindire oynanmalı.

Bende aldığım oyunları azaltmadan/bitirmeden yeni oyun almayacağım demiştim. Şimdi elimde çok bir oyun yok kendimi indirim günlerine göre 1-2 oyun alacak şekilde ayarlıyorum. Alır almaz indirip başlıyorum bu şekilde daha mantıklı ve keyifli geliyor.

Burdan önerim de Elden Ring olur.

Metro'nun önceki oyunlarını oynadınız mı? Eğer oynamadıysanız Exodus'a başlamayın. Hikayesini pek anlayamazsınız.

Oynamadıysan uzun süre vakit geçirebilceğin oyun listede Elden Ring'tir bence. Beğeneni olur beğenmeyeni olur ona bir şey diyemem. Daha gerçekçi bir açık dünya oyunu istiyorsan kesinlikle Kingdom Come alınabilir. Aksiyon odaklı bir oyun istiyorsan AC serisi alabilirsin.

@Rilo, Elden Ring souls-like oyun türünün babalarından birisidir ve gerçekten, bu oyunu oynarken resmen ekrana kitleniyorsun.

Katılıyorum. Kendini oyuna odakladığın zaman her şeyi keşfetme isteğiyle beraber oyunu bırakamıyorsun.

Kısadan başlamak istersen mgs v ile başlayabilirsin, Elden Ring çok hikaye odaklı bir oyun değil ve aşırı vaktini alabilir. Sekiro ve back myth wukongta aynı tarzda ama aşşağı yukarı belirgin bir hikayeleri mevcut. MGS V ve Mass effect serisiyle başlayabilirsin. Kısalık olurak Metro exodus ve assasins creed unity onu takip eder. Valhalla yine açık dünya ve uzun süren bir oyun.
Aslında Elden Ring'in hikayesi var ve oyunun her bossu hikaye odaklı geliştirilmiş. Bossların bulunduğu bölgeler bile tesadüf değil hikayenin bir parçası. Elden Ring'in hikayeyi anlatış tarzı farklı olduğu için hikaye odaklı olmadığı sanılıyor.

Aslında Elden Ring'in hikayesi var ve oyunun her bossu hikaye odaklı geliştirilmiş. Bossların bulunduğu bölgeler bile tesadüf değil hikayenin bir parçası. Elden Ring'in hikayeyi anlatış tarzı farklı olduğu için hikaye odaklı olmadığı sanılıyor.
Biraz daha lore odaklı gibi açıkcası hocam. Sinematikler ve hikaye gidişatından ziyade boss fight ve build odaklı. Yüksek ihtimalle arkadaşın dediği hikaye oyunu tlou, rdr gibi seriler. Hikayenin üzerinden ilerleyen oyunlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı