SSD disk takdığımda SATA 3.0 özelliğini kullanabilir miyim?

fatih_4427

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Macbookpro kullanıcısıyım. Bilgisayarıma SSD disk takdığımda SATA 3.0 özelliğini kullanabilir miyim acaba? Bildiğim kadarıyla destekelemiyor anakarttan dolayı, 2.0 destekliyor diye biliyorum.

gerçekten bilenler mesaj atsın lütfennN

Son düzenleyen: Moderatör:
USB 3.0 ile Sata 2.0'dan bahsediyorsun sanırım.

SSD disk ile USB portlarının alakası yok.

Sadece sana tavsiyem SSD diski Sata 3'e bağlaman, daha iyi performans alırsın. USB portları o kadar da önemli değil.

Mesajınızı değiştirdim zira SSD ile USB 3.0'ın uzaktan yakında bir alakası yok. Sanırım SATA III demek istediniz. Macbook PRO üretim yılı nedir? Dahili SSD'den bahsediyorsunuz değil mi?

Mesajınızı değiştirdim zira SSD ile USB 3.0'ın uzaktan yakında bir alakası yok. Sanırım SATA III demek istediniz. Macbook PRO üretim yılı nedir? Dahili SSD'den bahsediyorsunuz dimi?

Evet kardeş aynen öyle SATA3'den bahsediyorum ama benim bilgisayar 2009 yılı çıkışlı olduğu için anakart USB 3.0 desteklemiyor. Buna herhangi bir şey yapılamaz mı ? İlla anakartı mı değiştirmek gerek USB 3.0 kullanmak için ?

Az önce SSD diyordunuz, şimdi de USB 3.0 diyorsunuz.

Zaten sorum USB 3.0 üzerinedir. SSD sormamdaki maksat ise yeni çıkanlar 3.0 destekliyormuş ben bundan yararlanabilir miyim ? Bu yüzden sordum, bilmem anladıysanız ...

Beyefendi şu kavram kargaşasına bir son verelim isterseniz. Siz önce USB, SATA ve SSD terimlerini iyicene öğrenin, ondan sonra sorunuzu sorun. Sorunun başında bir şey sorup sonunda bambaşka bir şey diyorsunuz.

SSD alacaksanız ve anakartınız SATA 3 desteklemiyorsa bunun pek önemi yok. Siz her halükarda SSD'nin performansından istifade edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…