SSD disk takdığımda SATA 3.0 özelliğini kullanabilir miyim?

fatih_4427

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Macbookpro kullanıcısıyım. Bilgisayarıma SSD disk takdığımda SATA 3.0 özelliğini kullanabilir miyim acaba? Bildiğim kadarıyla destekelemiyor anakarttan dolayı, 2.0 destekliyor diye biliyorum.

gerçekten bilenler mesaj atsın lütfennN

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesajınızı değiştirdim zira SSD ile USB 3.0'ın uzaktan yakında bir alakası yok. Sanırım SATA III demek istediniz. Macbook PRO üretim yılı nedir? Dahili SSD'den bahsediyorsunuz dimi?

Evet kardeş aynen öyle SATA3'den bahsediyorum ama benim bilgisayar 2009 yılı çıkışlı olduğu için anakart USB 3.0 desteklemiyor. Buna herhangi bir şey yapılamaz mı ? İlla anakartı mı değiştirmek gerek USB 3.0 kullanmak için ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyefendi şu kavram kargaşasına bir son verelim isterseniz. Siz önce USB, SATA ve SSD terimlerini iyicene öğrenin, ondan sonra sorunuzu sorun. Sorunun başında bir şey sorup sonunda bambaşka bir şey diyorsunuz.

SSD alacaksanız ve anakartınız SATA 3 desteklemiyorsa bunun pek önemi yok. Siz her halükarda SSD'nin performansından istifade edersiniz.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı