SSD disk yönetiminde görünmüyor

veysel mustak

Megapat
Daha fazla  
Yeni bilgisayara geçince eski bilgisayardaki SSD'yi söküp yeniye taktım. Bir sorun yoktu görüyordu. Sonra başka ayarlar yaparken SSD gitti. Ne aygıt yöneticisinde ne de disk yöneticisinde görünmüyor.

Olay sadece laptop ile alakalı değil hocam bazı SSD ürünlerinde son dönemlerde sıkıntı yaşanabiliyor bende Samsung 990 Pro ile yaşadım en azından sizin ürününüz geri hayata dönmüş benimkisi dönmedi bile. İçindekilerle birlikte hayata yumdu gözlerini. Hocamın dediği gibi 120k bandında daha iyi alınabilecek üst seviye laptoplar mevcut umarım iade hakkınız mevcuttur da bu modellerde yardımcı olabiliriz size.
Sorun standart NVMe express denetleyici hatası. Cipset sürücüsünü yüklediğim zaman görüyor bilgisayarı açıp kapatınca geri gidiyor. Muhtemelen pazartesi iade işlemlerini başlatırım

Sorun standart NVMe Express denetleyici hatası. Cipset sürücüsünü yüklediğim zaman görüyor bilgisayarı açıp kapatınca geri gidiyor. Muhtemelen pazartesi iade işlemlerini başlatırım

AHCI modda mı RAID modda mı BIOS'ta?

Onu nasıl öğrenirim?

Sıkıntı genel olarak şu şekilde görünüyor ;
Normalde görünmeyen ssd, çipset güncellemesi ile geri geliyor. Sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda eskiye dönüyor. Muhtemelen windows sistem dosyalarındaki eski driver ı yeniden başlamada tekrar yüklüyor. Sistem dosyalarında ki bu hatalı sürücüyü bulup kaldırır yada güncellersem sorun çözülür gibi duruyor. Ama nasıl yapacağım bilmiyorum.

Son düzenleme:
Onu nasıl öğrenirim?

Sıkıntı genel olarak şu şekilde görünüyor;
Normalde görünmeyen SSD, çipset güncellemesi ile geri geliyor. Sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda eskiye dönüyor. Muhtemelen Windows sistem dosyalarındaki eski driver ı yeniden başlamada tekrar yüklüyor. Sistem dosyalarında ki bu hatalı sürücüyü bulup kaldırır ya da güncellersem sorun çözülür gibi duruyor. Ama nasıl yapacağım bilmiyorum.

Bunun bildiğim kadarıyla çözümü temiz Windows kurulumu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı