SSD dolu gözüküyor

Bende de bu sorun var bana da yardımcı olur musunuz?
Tarif eder misin? Senin de kafan karışmış olabilir. Disk 256 GB olabilir ama bunun bir kısmı disk kendine ayırıyor. 16 GB USB bellek alırsın ama 14,6 GB falan çıkar ya o hesap. 238 GB toplam kapasite mevcut. Sisteme yüklediğin yazılımlar/oyunlar ve diğer dosyalar haricinde bir de işletim sisteminin kendisi var. Siz muhtemelen işletim sistemini saymıyorsunuz.

SSD 256 GB, 237 GB boş yer var işte. Ayırmış zaten

Hocam siz dediğim progrmala bakın. Treesize free programı neyin ne kadar harcadığını gösterecek yukarıda arkadaşın attığı konuda gördüm indirdim bende.

SSD 256 GB, 237 GB boş yer var işte. Ayırmış zaten.
256-237=19 GB'ı disk "kendisine" ayırıyor. Oraya müdahale edemez ve orayı göremezsin. O kısım yokmuş gibi davran. Kapasitesi 237 GB işte. Sen diyorsun ki 80 GB nerede? O 80 GB'ı işletim sistemi ve diğer dosyalar kullanıyor. Bilgisayarıma gir, C diskine sağ tıkla ve özellikler de. Orada kullanılan alan var. Yani kayıp 80 GB yok.

Steam 160 GB'mış Windows da varmış. Ama Windowsun altındakilerde anlayamadım.

Steam 160 GB'mış Windows da varmış. Ama Windowsun altındakilerde anlayamadım.Eki Görüntüle 352926
found.001 kısmını bilmiyorum o klasöre bi erişip bakın. Bundan başka sorun güzükmüyor tüm olay Program files içinde. 6.9GB'lık kısım sanal disk ve hızlı başlatma kısmı HDD'niz varsa sanal belleği HDD'ye taşıyarak biraz yer açarsınız onun haricinde ona da dokunmamak gerek. Hızlı başlatı isterseniz silebilirsiniz ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…