SSD Dünyası ve Kronik Sorunları

Arseyus

Megapat
Daha fazla  
Bu bir süredir SATA SSD hakkında araştırma yapıyorum. Ne zaman bir SSD araştırsam özellikle Technopat'a yönlendiriyor ve gerek burada gerek farklı platformdaki arkadaşlarımızın Samsung, Kingston ve SanDisk gibi firmaların üst düzey diskleri hariç neredeyse geriye kalan tüm markaların hemen hemen birçoğunun kronik sorunu olduğu belirtiliyor.

Koronanın baş belası olduğu şu son zamanlarda evde olduğum için bu tür konulara merakım var ancak bir yandan da bir donanıma ihtiyaç olduğunda hele ki söz konusu SSD ise tam bir stres kaynağı.

Sizce yapılan yorumlar abartılı mı yoksa söylenenler istinasız bir şekilde doğru çıkıyor mu?

Özellikle SSD konusun da uzman arkadaşlarımızın bizi bilinçlendirmesini rica ederiz.

SSD ihtiyacım var. Acele etmek istemediğimden aylardır cesaret edip alamadım.
Hep biraz daha bekleyip daha iyisini almaya çalışıyorum. Sonra daha iyisini görüp öncekinden vazgeçiyorum.
Samsung dışında adam akıllı bir marka yok sanırım SSD pazarında. Ciddi yorumlar var diğer markalara.

Söylenenlerin büyük çoğunluğu doğru. Yeni çıkan/bilinmeyen markaların da önerilmeme sebebi belli. İnsanlar 50 lira daha fazla ödeyip hiç riske girmemeyi seviyor, ben de öyleyim. Sırf 50-100 lira fazla ödemedim diye bir ürünle uğraşmak istemezdim açıkçası.

Bu, yeni çıkan markaların tamamen kötü ve sorunlu olduğu anlamına da gelmiyor. Ancak yeni markalar biraz daha iddialı çıkışlar yapmalılar. Bazı şeyleri garanti etmeliler. Buna SSD kısa sürede performans kaybı yaşarsa sıfırıyla ücretsiz değişim örnek olabilir.

Maksimum 4 yıl sonra SSD ömrü bitiyor. Veya benim şanssızlığım. Sandisk SSD Plus 240GB vardı. Çok iyiydi. OCZ Vertex 460A 3 yılda öldü.

Çok da takıntı yapılacak bir konu değil bence.
Samsung dışında,
WD
Seagate
Corsair
Kingston
Adata
Crucial
TEAM
Marka SSD'ler tercih edilebilir. Adata, Crucial ve TEAM markalarında bazı modeller sorunlu. Kingston'unda aynı şekilde 1 adet modeli sorunluydu diye hatırlıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı