SSD Firmware Nasıl Güncellenir?

Makaleler
5
Yer
𐰇𐱅𐰇𐰚𐰀𐰤𐱅𐰇𐰼𐰚𐰃𐰾𐱃𐰀𐰣
Toshiba OCZ RC500 SSD'min firmware sürümünü, yazma hızı vaadettiğinden düşük olduğu ve sağlığı 6 ayda %2 düştüğü için güncellemek istiyorum.
Kullandığım SSD, SSD Utility adlı programı destekliyor. Güncelleme var, ama güncelleme yapmak istediğimde benden bir USB takmamı istiyor. Elimde USB bulunuyor ama USB'ye yazdıktan sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Toshiba OCZ RC500 SSD'min firmware sürümünü, yazma hızı vaadettiğinden düşük olduğu ve sağlığı 6 ayda %2 düştüğü için güncellemek istiyorum.
Kullandığım SSD, SSD Utility adlı programı destekliyor. Güncelleme var, ama güncelleme yapmak istediğimde benden bir USB takmamı istiyor. Elimde USB bulunuyor ama USB'ye yazdıktan sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Toshiba SSD Tool aracını indirirsen kendisi mevcut firmware varsa seni bilgilendirecek zaten. Eğer var ise, hatırladığım kadarıyla güncelleme için USB disk hazırlattıracak sana. Ekrandaki yönergeleri izlersin. Diskin eski modelse (yani Toshiba OCZ'yi almadan önce) bunun için bildiğim kadarıyla güncel bir SSD Tool aracı yok, haricen bir araçla da yapamazsın, riskli olur zaten.

Atladığım kısım için düzeltme, işlemleri ezberden hatırlayamıyorum ancak USB diske firmware dosyasını yazdıktan sonra bilgisayarı USB disk ile boot etmen (başlatman) gerekli. sonrasında karşına gelen ekranda çok fazla seçeneğin olmayacak zaten, basit.

Toshiba SSD Tool aracını indirirsen kendisi mevcut firmware varsa seni bilgilendirecek zaten. Eğer var ise, hatırladığım kadarıyla güncelleme için USB disk hazırlattıracak sana. Ekrandaki yönergeleri izlersin. Diskin eski modelse (yani Toshiba OCZ'yi almadan önce) bunun için bildiğim kadarıyla güncel bir SSD Tool aracı yok, haricen bir araçla da yapamazsın, riskli olur zaten.

OCZ SSD Utility adlı program destekliyor. Orada USB'ye yazmamı istiyor. Sonra ne yapacağımı bilmiyorum ama.

Yukarıdaki mesajımı düzelttim. Maalesef ezbere hatırlayamıyorum, ama aşağı yukarı yazdığım şekilde.
Bana ne yapmam gerektiğini yönergelerle anlatıyor mu program?
Atladığım kısım için düzeltme, işlemleri ezberden hatırlayamıyorum ancak USB diske firmware dosyasını yazdıktan sonra bilgisayarı USB disk ile boot etmen (başlatman) gerekli. sonrasında karşına gelen ekranda çok fazla seçeneğin olmayacak zaten, basit.
USB diske yazdım. Bilgisayar açılırken BIOS ekranına girer gibi herhangi bir tuşa basmam gerekli mi?

Son düzenleme:

yaptım ama hala güncelle diyor

Bios'a girerek Boot seçeneklerinden USB diski seçebilirsiniz.
windows kurulu olduğu için güncellemez denedim biostan usb başlattım ilk başta siyah bi ekran ve yazılar var plase wait ten sonraki yazı tamamlandıktan sonra usb yi çıkarıp bi tuşa bas ve bikaç yazı daha var ondan sonra kapanıyor eğer yeniden başlatmazsa açma kapama tuşuna bas sonra kontrol et büyük ihtimal windows var diye güncellemeyecek kısaca windows olmayan diskleri güncelleyebilirsiniz

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı