SSD Firmware Nedir?

Makaleler
4
Technopat'ın yeni SSD makalesini okurken gördüm daha önce duymamıştım nedir bu SSD Firmware? Ve yüklemek için bir şey gerekiyor mu mesela ben de SSD kullanıyorum ancak hiçbir şey yüklemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Firmware genel olarak donanımların yazılımına verilen isimdir. SSD'nin çalışabilmesi için de her donanımda olduğu gibi firmware (yazılım) gereklidir. Bir nevi SSD'nin BIOS'u diyelim. Zaten mevcutta firmware hazır geliyor. Sadece yeni firmware güncellemeleri gelirse yapabilirsiniz. Bu güncellemeler ile çeşitli iyileştirmeler yapılabilir, yani güncel firmware iyidir. SSD marka ve modelinize göre yardımcı yazılımları indirip firmware güncellemesi yapabilir ve SSD'niz ile ilgili farklı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Mesela Samsung için Samsung Magician, Sandisk için Sandisk SSD Dashboard, Adata için SSD Toolbox gibi yazılımlar mevcut.

Firmware genel olarak donanımların yazılımına verilen isimdir. SSD'nin çalışabilmesi için de her donanımda olduğu gibi firmware (yazılım) gereklidir. Bir nevi SSD'nin BIOS'u diyelim. Zaten mevcutta firmware hazır geliyor. Sadece yeni firmware güncellemeleri gelirse yapabilirsiniz. Bu güncellemeler ile çeşitli iyileştirmeler yapılabilir, yani güncel firmware iyidir. SSD marka ve modelinize göre yardımcı yazılımları indirip firmware güncellemesi yapabilir ve SSD'niz ile ilgili farklı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Mesela Samsung için Samsung Magician, Sandisk için Sandisk SSD Dashboard, Adata için SSD Toolbox gibi yazılımlar mevcut.

Çözüm
Peki bu güncelleme temiz kurulum yaparsak siliniyor mu?

Hocam konuyu hortlatmış gibi olacağım ama Crucial BX500 için nerden veya nasıl Firmware güncellerim veya kontrol ederim biliyor musunuz?

Merhaba, hikvision SSD BIOS'ta generic Storage device olarak görünüyor, haliyle Windows ortamında da içeriğe ulaşılamıyor, marka ve chip bilgileri gözükmüyor, Firmware yüklenebilir mi bu markaya ve bu şekildeyken? Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…