SSD, GPU ve aparat önerisi

YnsCann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba dostlar yeni bir sistem topluyorum ve sizlerden birkaç yardıma ihtiyacım oldu.

Önceden elimde 120 GB SSD vardı bir süre idare edebileceğim düşünüyordum fakat Windows ve 1 2 program yükledikten sonra 20 GB boş alanım kaldığını fark ettim. Şu anda elimde az bir miktar para var ama depolamaya da ihtiyacım var. Ne yapmalıyım? Çok kararsızım.

Sizce 240 GB SSD alsam yeterli olur mu yoksa ikinci 480MI almalıyım veya biraz bekleyip para ekleyip 480 GB mi alayım siz ne önerirsiniz?

- Ikinci olarak şu anda GTX 750 Ti ekran kartı var elimde bir süre idare edip yükseltmeyi düşünüyorum nakit olmasa da taksitli bir şekilde ekran kartı önermenizi istiyorum.

İstediğim özellikler;
Kasam beyaz olduğu için renk uyumu.
Dik takacağım için görsel (RGB ve tasarım).
Marka olarak ASUS tercihim olacaktır.

- Son olarak ekran kartımı dik takmayı planlıyorum; bunun için aparat önermenizi istiyorum.

Sistem özelliklerim;
ASUS H410MK GPU.
Intel i3 10100F CPU.
XPG 8 GB 3000 MHz RGB RAM.
120 + (240/480) GB SSD.
Corsair VS550 80+ PSU.
Corsair Spec 06 RGB kasa.

Parça bütçem;
SSD 300/350 (şu anlık bu kadar)
GPU 3000 (taksitli olacağı için değişebilir)
Aparat (bilgim yok)

Hepinize teşekkür ediyorum şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o dik takma olayı biraz sıkıntılı, aparat dediğiniz şey 300 lira (en ucuz) falan.

Dik takmak yerine parayı ekran kartına verip RTX 2060 alabilirsiniz.

SSD için 350 lira bütçem varken AS340 veya Patriot Burst almam.

Sağlasın bende böyle bir şey arıyorum ama aparatı ne önerirsin acaba?

240GB intenso alabilirsin. Sarı siyah bir SSD. Gayet kaliteli

+1

Sağ olun ama çok bilinmeyen markalara para vermek istemiyorum.
Ekran kartı konusuna gelirsek 3000 TL taksit dahil istiyorum ki bu kart hem bütçemi aşıyor hem istediğim özelliklerde değil.

Katılıyorum, sğolun düşüneceğim.

Önceliği güzel ekran kartına verin derim.

Güzel ekran kartı almadıktan sonra pek dik takmanın mantığı yok.

Güzelden kastın performans ise tabii ki RTX almak isterim ama bütçe aşıyor gerçekten ve de aldığım eşyanın görünüşü benim için daha önplanda oluyor bilmiyorum baktıkça motive oluyor insan.

Peki dostlar 2. El SSD almak mantıklı olur mu sizce Samsung gibi markalar için konuşuyorum.

3 Fanı olması bayağı iyi bir olay, diğeride RGB şerit hoş sen bilirsin bu arada bence 2. el alma western digital bayağı iyi bir markadır merak etme.

Hocam Patriot bilinmeyen bir marka değildir, aksine bu bütçede güvenebileceğiniz bir markadır. INNO3D'de keza aynı şekilde, çok köklü firmalardır bu ikisi de.

Özellikle Inno3D Türkiye pazarından eskiden çekildiği için birçok kişi ismini duymadı fakat güzel ekran kartları üretirler, AMD için Sapphire varsa NVIDIA için Inno3D, Palit gibi markalar vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…