SSD + HDD ile Windows 10 1909 yüklenme sorunu devam ediyor mu?

Makaleler
1
Yer
500 Republica
Merhabalar,

Belki bilenleriniz vardır, 1809 ve 1903 güncellemesi SSD + HDD olan bilgisayarlarda kurulmuyordu. Güncelleme iniyor fakat yüklenirken yeniden başladıktan sonra boot ekranı donuyordu. Temiz kurulumda da aynı sorun teşkil ediyordu. Mecburen 1803 sürümünde takılı kaldım. Microsoft bu saçma sorunu çözdüğünü söylüyor ama hiçbir şeyin çözüldüğü yok. Bilmesek inanacağız(!)

1909 güncellemesinde bu sorun hala devam ediyor mu? SSD + HDD / HDD + HDD kullanıpta 1909 güncellemesini sorunsuz yükleyebilen var mı?

Merhabalar,

Belki bilenleriniz vardır, 1809 ve 1903 güncellemesi SSD + HDD olan bilgisayarlarda kurulmuyordu. Güncelleme iniyor fakat yüklenirken yeniden başladıktan sonra boot ekranı donuyordu. Temiz kurulumda da aynı sorun teşkil ediyordu. Mecburen 1803 sürümünde takılı kaldım. Microsoft bu saçma sorunu çözdüğünü söylüyor ama hiçbir şeyin çözüldüğü yok. Bilmesek inanacağız(!)

1909 güncellemesinde bu sorun hala devam ediyor mu? SSD + HDD / HDD + HDD kullanıpta 1909 güncellemesini sorunsuz yükleyebilen var mı?
Ayrıca 2 HDD-SSD farketmez windows kurulumu yaparken boot dosyalarının bulunduğu partition'u yani "Sisteme Ayrıldı" bölümünün bulunduğu partition'u saçma bir şekilde ssd seçmenize rağmen hdd üzerinde oluşturabiliyor buna dikkat edin lütfen.

Sistemi komut yöneticisiyle başlatın. Ardından windows'unuzun kurulu olduğu dizine geçiş yapın. Ardından system32 klasörüne gidin sonra aşağıdaki komutu uygulayın.

dism /image:c:\ /clean

Sorun hala devam ediyorsa HDD bilgisayardan çıkart, Windows'u kur, tekrar tak. Böyle sorun olacağını sanmıyorum.

1903'te HDD çıkarıp sıfır kurulumu yaptım sorun olmadı, fakat pc kapatıp HDD takınca windows boot ekranında yine dondu. Hiçbir şekilde açılmıyordu.

Ayrıca 2 HDD-SSD farketmez windows kurulumu yaparken boot dosyalarının bulunduğu partition'u yani "Sisteme Ayrıldı" bölümünün bulunduğu partition'u saçma bir şekilde ssd seçmenize rağmen hdd üzerinde oluşturabiliyor buna dikkat edin lütfen.

Şimdiki kurulumum 1803 HDD çıkartıp yaptım. Onda sorun yok.
Elinizdeki sürüm 1909 mu değilse 1909 indirip kurulum yaparsanız bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum.
Windows güncelleştirme yöneticisini indirdim fakat 1903 gösteriyor. Henüz 1909 gözükmüyor.

Şimdi aklıma bir fikir geldi, sıfır kurulum yaparken de yeniden başlayınca boot ekranında donuyordu. 1909 iso indirip sıfır kurulum yapmaya çalışacağım. Kurulum ekranı gelirse sorun kalkmış demektir. Sonuçları yazarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı