SSD hızı zamanla azalır mı?

raweon07

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi SSD okuma-yazma hızı zamanla azalır mı? SSD modelim Samsung PM9A1 m2.SSD 6900 okuma 5000 yazma hızı var. TBW değeri de 300 TB bu seviyedeki bir SSD kolay kolay performans kaybı yaşar mı? Yaşarsa da mesela 2-3 sene içinde 5000 olan yazma hızı kaça düşer tahmini?

Samsung gibi SSD'ler kolay kolay performans kaybı yaşamaz ama zamanla SSD'lerle okuma yazma hızı düşebiliyor.

Aldığınız SSD ye bağlı kaliteli SSD alırsanız çok az yaşarsınız.

Samsung gibi SSD'ler kolay kolay performans kaybı yaşamaz ama zamanla SSD'lerle okuma yazma hızı düşebiliyor.
Ben bugün Kingston A2000 500 GB 2200/2000 MBs M.2 SSD siparişi verdim. Kaliteli midir sizce? Daha yüksek hızlarda yakın fiyatlı ürünler vardı ama Kingston kalitelidir diyerek aldım. Bahsettiğiniz kronik olarak çıkan sorunlardan dolayı. Hatta benim konunun linkini vereyim. F/P M.2 SSD önerisi

Benim gibi Corsair MP510 kullanırsanız çok fazla sorun yaşarsınız. Daha 1. SSD nin garantisi bile bitmemişken 2. SDD çöp oldu (yazma hızı sata SSD den bile kötü durumda). Vatan Bilgisayar 2. defa değişim yapmıyor para iadesi de yapmıyor. Corsair support ile aylarca mailleştikten sonra adamların kargo masrafını da bize ödeteceğini öğrendik. Amerikadan buraya kargo 200TL gibi bir para tutuyor. SSD nin kendisi zaten 650 lira. Sonuç olarak SSD 1 kere alınır kullanılır. Ucuza kaçmayın.

Samsung'un 8 yıllık hard disk i var bende hiç düşüş yaşamadı, Samsung kaliteli depolama birimleri üretiyor. Bence fark edebileceğiniz bir düşüş yaşamazsınız.

SSD doldukça düşer. Hatta modelde SLC tampon varsa %15'ini doldurduktan sonra da azalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…