SSD için 110 TBW yeterli midir?

Bu sadece bir düşünceden ibaret. Her ne kadar depolama amaçlı bir diskte DRAM olmasa da olur desek de aynı fiyattaki ürünler içerisinde DRAM bulunduran bir disk DRAM bulundurmayanlarla aynı fiyattaysa her zaman DRAM bulunduran tercih edilir.

• SN570'te DRAM yok, 112L TLC NAND.
  • Exceria Plus'ta DRAM var, 96L TLC NAND.
  • CS2130'da DRAM var, QLC NAND.
peki 200 tbw gibi bir değer (exceria plus) beni idare eder mi ? Şuanki ssd'im 800 tbw değerinde. Düşük mü kalıyor acaba ?

Düşük mü kalıyor acaba?
TBW değerine itibar etmeyin. Bu değeri SSD üreticileri sık sık el altından değiştiriyorlar.

Ayrıca CS3030'un 500 GB modelinin TBW değeri 170 hocam, 800 değil.

1666125572600.png

Exceria Plus alınır.

TBW değerine itibar etmeyin. Bu değeri SSD üreticileri sık sık el altından değiştiriyorlar.

Kioxia Exceria 500 GB NVMe M.2 SSD Alınır mı? (Umarım farklı site linki vermek yasak değildir)
Buralardaki yorumlardan dolayı kafam karışmıştı. Yoksa ilk alacağım model aslında bu idi.

Bir de tabii ki önceki açtığım konuda yardımcı olan arkadaş da bana kronik sorunlu bir M.2 SSD olduğunu söyleyince tamamen vazgeçmiştim: 1150 TL'ye kadar SSD Önerisi.

TBW'si 110 TB olan 500 GB bir SSD modeli almayı düşünüyorum. Bir SSD için bu değerler sizce yeterli midir? Hızından ziyade dayanıklılığı konusunda endişem var. Ayrıca 2. SSD olarak alacağım. Yani işletim sistemi kurmayacağımdan dolayı yonga çeşidinin QLC olmasının pek önemli olmadığını varsayıyorum. SSD modeli: En Ucuz PNY CS2130 500GB 3500/925MB/s NVMe PCIe Gen3x4 M.2 SSD Disk (M280CS2130-500-RB) fiyatı incehesap.com 'da
TBW sadece firmanın biçtiği ortalama bir garanti süresidir. TBW süresi daha hiç düşmeden bozulma ihtimalide var. TBW değerlerinin neredeyse 10 katı kadar dayanma ihtimalide. Kullandığım SSD TBW ömrü 150'ydi. Şuanda 500 TB veri yazılmış durumda sağlık sıfır. Ama hiç bir performans kaybı veya arızası yok. Yani TBW'nin sıfıra düşmesi onun hemen bozulacağı anlamına gelmez. Kaliteli bir model aldığınızda dayanıklılığı yüksek oranda uzun olacaktır. Bütçenizi bir tık yüzde 10 kadar aşacak ama bu modele bakmanızı öneririm. Samsung'lar dayanıklılık konusunda oldukça iyiler.

Kioxia Exceria 500 GB NVMe M.2 SSD Alınır mı? (Umarım farklı site linki vermek yasak değildir)
Buralardaki yorumlardan dolayı kafam karışmıştı. Yoksa ilk alacağım model aslında bu idi.

Bir de tabii ki önceki açtığım konuda yardımcı olan arkadaş da bana kronik sorunlu bir M.2 SSD olduğunu söyleyince tamamen vazgeçmiştim: 1150 TL'ye kadar SSD Önerisi.
Dostum attığın konuları görünce resmen gözüm kanadı. Exceria Plus alıp yoluna bak. Önüne gelen ürüne kronik sorunlu diyen insanlardan da uzak dur. Kioxia'nın 1 modeli kronik sorunlu diye her modeli kronik sorunlu olacak diye bir kaide yok. Kaldı ki cidden öyle değil. Bir aralar Sandisk'in de SSD Plus isminde kronik sorunlu bir SSD modeli vardı. Öyle bir ezbercilik düzeyine gelmişlerdi ki, Sandisk USB bellek konusuna bile Sandisk kronik sorunlu demiştiler.

Dostum attığın konuları görünce resmen gözüm kanadı. Exceria Plus alıp yoluna bak. Önüne gelen ürüne kronik sorunlu diyen insanlardan da uzak dur. Kioxia'nın 1 modeli kronik sorunlu diye her modeli kronik sorunlu olacak diye bir kaide yok. Kaldı ki cidden öyle değil. Bir aralar Sandisk'in de SSD Plus isminde kronik sorunlu bir SSD modeli vardı. Adam öyle bir ezbercilik düzeyine gelmiş ki, Sandisk USB bellek konusuna bile Sandisk kronik sorunlu demişti.
İçimi ferahlattınız çok teşekkürler. Bir üstteki arkadaşın attığı Samsung ssd sanıyorum Exceria Plus'tan daha iyi. Siz de o modeli bütçemi aşıp almamı tavsiye eder misiniz ?

İçimi ferahlattınız çok teşekkürler. Bir üstteki arkadaşın attığı Samsung SSD sanıyorum Exceria Plus'tan daha iyi. Siz de o modeli bütçemi aşıp almamı tavsiye eder misiniz?
O modelde de DRAM yok. SN 570 benim gözümde neyse Samsung 980 de o.

DRAM'in önemi nedir peki ?
Depolama yapacağın için pek önemi yok ama DRAM olmayan bir diske daha fazla para vermenin anlamı yok.

DRAM'in önemi şudur. Sık kullandığın uygulamalar veya veriler, DRAM içerisinde yer edinir. Sonraki girişlerinde bu veriler DRAM'de depo edildiği için disk kendisini daha az yorar ve bu da kontrolcünün ömrünü uzatır mantıken az çalıştığı için. Yani disk hem yorulmaz hem ömrü uzar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı